Voorburgse Simone van Krugten gaat vaak op pad. Zij neemt daarbij altijd haar fotocamera mee om de mooie plekjes die zij ontdekt, vast te leggen.

Ik hoefde geen trouwjurk aan te doen om deze locatie te fotograferen maar hier komen natuurlijk wel heel veel bruidsparen om elkaar het jawoord te geven. Het is dan ook een prachtige omgeving om elkaar eeuwig trouw te beloven en een mooi moment te creƫren.

Het gemeentehuis van Leidschendam is gebouwd in 1940 en was in eerste instantie een onderkomen voor de gemeenteraad van de nieuwe gemeente die ontstond na de in 1938 opgeheven gemeenten Veur en Stompwijk.
Het gebouw heeft een symmetrische voorgevel met in het midden een verhoogd gelegen hoofdingang, te bereiken via een portaal. Boven de entree is een balkon met opengewerkte borstwering. Boven de balkondeur is een rechthoekige, wit geglazuurde plaat aangebracht met het jaartal 1940. In het midden staat het wapen van Leidschendam tussen de kleinere wapens van Veur en Stompwijk.

De gangbare benaming voor het pand is raadhuis, wat onder meer terugkomt in de straatnaamgeving Raadhuislaan en Raadhuisplein

Na het samengaan van Voorburg en Leidschendam als een gemeente in 2002 bleef het gemeentehuis in gebruik voor de nieuwe gemeente Leidschendam-Voorburg.

Het gemeentehuis is erkend als rijksmonument je kan via de website een virtuele tour bekijken door het gemeentehuis.(https://www.lv.nl/trouwlocatie-kiezen)

Bron ; https://nl.wikipedia.org/wiki/Gemeentehuis_van_Leidschendam

Simone

Deel dit artikel op social media: