Gemeente Den Haag lanceert Haagse Sneakerdag

Maandag 19 september is de lancering van de eerste Haagse Sneakerdag. Een initiatief van gemeente Den Haag om zoveel mogelijk Hagenaars op die dag met sportieve schoenen naar hun werkplek te laten komen. Want laat dat nou nét de plek zijn waar we massaal te veel zitten.

Wethouder Sport geeft het goede voorbeeld
Op het Spuiplein trapt Wethouder Sport Hilbert Bredemeijer de eerste Haagse Sneakerdag af met een beweeg-estafette. “We realiseren ons uiteraard dat het dragen van sneakers alleen niet voldoende is om mensen meer te laten bewegen. De Haagse Sneakerdag heeft als belangrijkste doel dan ook om bewustwording te creëren en te laten zien hoe eenvoudig het eigenlijk is om meer beweging te brengen in je (werk)dag. Wandelen tijdens een overleg, de trap in plaats van de lift, een gezonde lunchwandeling of vaker staan in plaats van zitten. Het lijkt zo voor de hand liggend, maar toch schiet het er vaak bij in. Wij geven maandag 19 september het goede voorbeeld en hopen natuurlijk dat andere werkgevers dit volgen.”

Nationale Sportweek en Nationale Vitaliteitsweek
Gemeente Den Haag maakt het andere werkgevers zo makkelijk mogelijk om bij dit initiatief aan te sluiten. Zo deelt de gemeente, samen met Vitaliteitsbureau SAM, laagdrempelige tips en adviezen voor actief werken. Ook ontvangen Haagse organisaties een toolkit met kant en klare content om de Haagse Sneakerdag ook binnen hun organisatie kenbaar te maken. De datum van de Haagse Sneakerdag is niet zomaar gekozen. Deze valt zowel in de Nationale Sportweek als de Nationale Vitaliteitsweek en wordt geïntroduceerd in het jaar dat Den Haag Europese Sporthoofdstad is. De Haagse Sneakerdag benadrukt de ambities van Den Haag om zoveel mogelijk Hagenaars structureel in beweging te krijgen en houden.

Voor meer informatie: gogo.denhaag.nl/haagsesneakerdag

Deel dit artikel op social media: