Rijswijk in 2021 weer toilet onvriendelijker

De gemeente Rijswijk is in 2021 forst gedaald op de lijst van toiletvriendelijke gemeenten in ons land. Werd in 2020 nog een 25e plaats op deze ranglijst gerealiseerd met 663 punten, in 2021 vinden we Rijswijk terug met 653 punten op een 40e plek. Dit blijkt uit onlangs gepubliceerde gegevens van de HogeNood community, een organisatie waar inmiddels veel gemeenten bij zijn aangesloten. In totaal kon iedere gemeente op basis van specifieke indicatoren 1000 punten behalen. De gemeente Druten bleek met 751 punten in 2021 de toiletvriendelijkste gemeente, gevolgd door Losser (746) en Utrecht (744). Deze gemeenten zetten zich met succes in om voldoende openbare- en opengesteld toiletten te realiseren.

Daarmee is het in onze regio slecht gesteld, zo blijkt uit de cijfers van HogeNood. Den Haag vinden we op de 98e plaats terug met 568 punten, de 485 door Zoetermeer bij elkaar gesprokkelde punten zijn goed voor een 153e plaats. En de vele duizenden bezoekers in Delft kunnen maar beter ook niet met hoge nood de toeristische attracties bezichtigen, dat kan nog wel eens problematisch worden gezien de 160e plek van de Prinsenstad op de ranglijst waar je als gemeente liever niet laag op staat. In de gemeenten Rozendaal, Blaricum, Laarbeek, Voerendaal en Waalre kan je maar beter helemaal niet komen met een volle blaas, deze vijf gemeenten kregen nul punten en hebben nog een lange weg nodig om hun gemeente toiletvriendelijker te maken.

Deel dit artikel op social media: