Koninginnelaan Rijswijk: ‘Al jarenlang eigen Burendag’

Het was een mooi gezicht om te zien dat de Koninginnelaan afgesloten was voor een feestelijke gebeurtenis. Het was immers zaterdag Burendag. Eigenlijk organiseren deze bewoners hun eigen ‘Straatfeestje’ voor jong en oud. Nu zegt de organisatie van Burendag dat ze zoveel mogelijk buren met elkaar in contact willen brengen maar dat is aan de Koninginnelaan de gewoonste zaak van de wereld. De Burendag werd hier ook mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van de gemeente Rijswijk.“Het is een jarenlange traditie om dit ‘straatfeest’ te organiseren waarbij toch iedere keer weer mensen uit de straat opstaan om de organisatie op zich te nemen. Het was nu toch wel dubbel feest vanwege het feit dat het na 2 jaar Corona weer georganiseerd mocht worden. En wat is het mooi dat kinderen zich konden vermaken zonder al die auto’s om zich heen. Kinderen willen zich nog altijd graag laten schminken en rennen dan vervolgens vol trots naar hun vader of moeder toe, en dat bemerkte ook wethouder Gijs van Malsen die zichtbaar genoot als vader van twee kleine kinderen , maar ook nog deelnam met de vele buurtbewoners aan een heuse quiz. Inspiratiebron voor deze quiz was het prachtige boek ‘Het verhaal over Leeuwendaal’ Er zaten vragen bij die niet zo makkelijk waren zoals : Welke maitresse van het Koninklijk huis woonde aan de Koninginnelaan. Koning Willem III of Prins Hendrik? Het was Koning Willem III, en ik zelf had toch verkeerd gegokt…..Je hoefde nu niet bepaald met een lege maag naar huis te gaan, want eten en drinken waren ruimschoots aanwezig. Ik vind mijzelf dan een bevoorrecht mens om zulke mooie verhalen aan te horen van de buurtbewoners, zo ook van een 90-jarige dame die er inmiddels ruim 40 jaar woont , met veel plezier en intens geniet van haar buurtgenoten. Er was nog een echtpaar dat er met veel plezier al ruim 50 jaar woont. Ik moest eigenlijk naar huis, maar ik was zo geboeid , dat ik gewoonweg niet weg wilde. Wat zou het mooi zijn om het boek te schrijven: ‘Biografie van de Buren’ En o ja…………ik vergeet er nog eentje uit de quiz: Hoe lang is de Koninginnelaan ? het is 450 meter… het is maar dat je het weet………”

Compliment aan de organisatoren.
René Marquard”

Deel dit artikel op social media: