Rijswijkse gemeenteraadsleden vol lof over herdenking ‘Vrede van Rijswijk’

Bij lange na niet alle Rijswijkse gemeenteraadsleden gaven donderdag gehoor aan de uitnodiging van waarnemend burgemeester Bas Verkerk om de feestelijke herdenking van de ‘Vrede van Rijswijk’ in de Oude Kerk bij te wonen. Voor de wel aanwezige raadsleden was in de kerk een speciale Vak K opgesteld van waar ze een goed zicht hadden op de sprekers. Na afloop vielen op de sociale media louter positieve geluiden over de bijeenkomst te lezen. “Prachtige bijeenkomst in Rijswijk. De inhoud van de lezingen en de gedichten van de kinderen (kinderrechtenambassadeurs, red.) waren fantastisch. En na afloop gezellig napraten in de tuin van museum Rijswijk. Kerk en museum zijn toch wel unieke locaties”, aldus Coen Sleddering, fractievoorzitter van VVD Rijswijk.

Ook lovende woorden van Wil van Nunen, fractievoorzitter van de PvdA Rijswijk. “Zeker uniek en in het geval van deze viering elkaar ook versterken” laat ze in een tweet weten. Fractiegenoot Erik van der Veer (rechts op de foto): “Wat een mooie en bijzondere ‘Vrede voor Rijswijk’ herdenking op uitnodiging van de burgemeester. Genoten van onze kinderrechtenambassadeurs en mooie Bach muziek”.Ook wethouder Jeffrey Keus, nu als zodanig werkzaam in buurgemeente Leidschendam-Voorburg, stond op de lijst van genodigden en ook hij liet na afloop blijken enorm te hebben genoten. Keus: “Boeiende lezingen van historicus James Kennedy en oud-minister Jozias van Aartsen. En natuurlijk leuk weerzien met mijn oude gemeente”

Deel dit artikel op social media: