Oud fractievoorzitter GroenLinks kandidaat in ‘Per Seconde Wijzer’

Oud-fractievoorzitter en oud- gemeenteraadslid Marieke Alberts (rechts op de foto) van GroenLinks Rijswijk was afgelopen donderdag kandidaat in de kennisquiz van BNNVARA ‘Per Seconde Wijzer. Alberts, sinds een maand werkzaam als implementatiemanager bij KOOP (Kennis-en exploitatiecentrum Officiële Overheidspublicaties), een publicatiedienst voor wet- en regelgeving van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), slaagde met vlag en wimpel in de eerste ronde wetenschap.

Door presentator Erik Dijkman kreeg de Rijswijkse kandidaat vragen over dieren in droge gebieden, klimaatgeschiedenis, religieuzen symbolen en medische termen. In deze kennisquiz gaat de speler de strijd aan met de klok, binnen 200 seconden moeten vier vragen worden beantwoord. Niet iedere kijker vond Alberts sympathiek overkomen in deze eerste ronde wetenschap, zo blijkt uit reacties op twitter. De gewezen lokale politica reageerde nogal pinnig toen de jury vergat de klok stil te zetten terwijl zij het antwoord al had gegeven. Na tussenkomst van de ‘Per Seconde Wijzer’ VAR kreeg Alberts die twee ‘gestolen’ seconden weer terug op haar conto. Wie Alberts in de tweede ronde aan het werk wil zien moet nog even geduld hebben, de quiz komt pas weer eind oktober terug op het scherm.

Deel dit artikel op social media: