Wijkestafette in Schaepzigt Rijswijk

Op donderdag 22 september vond er weer een Wijkestafette plaats in en rondom het appartementencomplex van Schaepzigt. Het parkeerterrein achter het complex van de Professor Meijerslaan werd omgetoverd tot een heuse ontmoetingsplaats. Het weer zat ook mee!

Twee werelden samen
“Er is weken hard gewerkt aan dit succes en daar mogen we supertrots op zijn”, vertelt Marianne Solar, Flatcoach van Schaepzigt. De bewoners Cecile en An zagen een flyer van de Wijkestafette en brachten de bewoners in hun flat vanmiddag bijeen. In samenwerking met Wafaa Burhan van de Wereldkeuken én de lokale Kaasmarkt Leo Kastelein werden hapjes en drankjes opgediend.

Lucy Saunders, gebiedsconsulent, Peter Molle, wijkbeheerder en Cherise Seelman, wijkbeheerder van Vidomes trakteerden op heerlijke gebakjes. “Wij vinden het belangrijk dat bewoners prettig wonen. Wij zijn ook de ogen en oren van een flat”.

We houden elkaar in de gaten
Mevrouw Erna Ten Boom woont vanaf het begin, al 40 jaar, in Schaepzigt. Ze heeft het allemaal zien veranderen. In het begin was alles zo streng maar nu is het wel heel vrij”. Ze houdt haar buurvrouw regelmatig in de gaten en zij helpen elkaar. Mevrouw Ten Boom voegt nog toe: “Er is nooit iets voor ons georganiseerd. Dit is leuk en we hebben ook mooi weer”. De heer Veldhoven vindt het belangrijk dat we dit vaker gaan doen. “Zo leer je mekaar toch beter kennen”.

Kerstafette
De Kerstafette was het oorspronkelijke idee van de Wijkestafette, om tijdens de feestdagen een gezellige bijeenkomst te organiseren. “In aanloop naar de Kerst-en feestdagen kunnen bewoners weer de Kerstafette organiseren voor hun buurt, wijk of flat”, vertelt Madhu, projectleider van Welzijn Rijswijk. Ze is ook blij met de komst van stagiaires Social Work, Maureen, Jill, Jean-Naisa en Shania die vandaag hebben geholpen. “We zijn gewoon de deuren langs geweest om de buren op te trommelen”, zegt Maureen enthousiast. Er waren meer dan 35 buren aanwezig.

Naar elkaar omkijken
Met de warme woorden “Een goede buur is immers beter dan een verre vriend”, spreekt wethouder Gijs van Malsen de bewoners toe. “Het is fijn als buurtbewoners naar elkaar omkijken, elkaar willen helpen en er voor elkaar zijn. Fantastisch dat Cecile en An het initiatief hebben genomen om deze wijkestafette te organiseren”.

Aan het einde van de middag waren alle hapjes op! Het team én de bewoners kijken dankbaar terug op een superleuke middag waarbij de verbinding echt gemaakt is tussen de buren. Op naar de volgende wijkestafette…

Ook een Kerstafette / Wijkestafette organiseren? Voor meer informatie, stuur gerust een bericht naar wijkestafette@welzijn-rijswijk.nl

Deel dit artikel op social media: