Rijswijkse Muziekbuurt ruimt met de bewoners het zwerfafval op

Afgelopen zaterdagmiddag deed de Rijswijkse Muziekbuurt mee aan de World Cleanup Day 2022. Hiervoor organiseerde Gemeente Rijswijk samen met woningcorporaties Vidomes en Rijswijk Wonen, Welzijn Rijswijk en de bewoners een gezellige en informele schoonmaakmiddag voor de hele buurt. Het weer werkte mee, met veel zonneschijn en nagenoeg geen regen!

Ouders met kinderen
In de middag zijn de bewoners in de Muziekbuurt aan de slag gegaan om het zwerfafval in de wijk op te ruimen. Er waren twee zwerfafvalroutes uitgestippeld die vanaf de Tubasingel door de hele Muziekbuurt leidden. Om 14u gaf wethouder Mark Wit het startsein om in twee groepen langs de routes te lopen. Iedereen die mee wilde doen kreeg een knijper, vuilniszak en handschoenen om zwerfaval uit de plantsoenen te plukken en van de stoep te halen. Ouders met kinderen aan de hand liepen enthousiast mee om vuilniszakken zo vol mogelijk te krijgen.

Activiteiten en lekkers
Weer terug op de Tubasingel trakteerden Vidomes en de gemeente Rijswijk op verse gebakjes met café lattes en espresso’s van barista Robert. Jong en oud hebben meegedaan aan allerlei activiteiten voor sport, beweging en muziek die in het park aan de Tubasingel werden georganiseerd. Sportevenementenbureau Haaglanden Beweegt vermaakte de kinderen uit de buurt met sportieve en educatieve spellen binnen het thema zwerfafval. De Braziliaanse percussieband Juggling Percussion gaf een workshop ‘muziekinstrumenten maken’ met zwerfafval en haalden jong en oud over om mee te doen. Kortom, het was een heel geslaagde middag.

Gft-mandje van gemeente voor afvalscheiding
De gft-mandjes met composteerbare zakjes van de gemeente Rijswijk bleken een grote hit. Verschillende bewoners uit de Muziekbuurt stonden bij de afvalcoaches van Avalex in de rij om een gft-mandje op te halen. Eerder deze week ontving elke bewoner van de Muziekbuurt een kaartje met voucher in de brievenbus, die ingewisseld kon worden voor een gft-mandje. Veel inwoners geven aan dat ze het belangrijk vinden om groente-, fruit- en etensresten en tuinafval te kunnen scheiden en zo’n mandje is dan heel handig. Vorig jaar zijn in de Muziekbuurt meerdere containers geplaatst zodat inwoners beter en meer afval kunnen scheiden.

Meehelpen
Het succes van de opruimactie tijdens de World Cleanup Day is met name te danken aan alle partijen die de gemeente Rijswijk hebben meegeholpen. Zoals: de twee woningcorporaties Rijswijk Wonen en Vidomes, Avalex, Welzijn Rijswijk, Bewonersorganisatie Muziekbuurt, het Buurtpreventieteam, Haaglanden beweegt, Helden van Rijswijk, World Cleanup Day en Samen houden we Rijswijk schoon. Maar, de bewoners van de Muziekbuurt die meehielpen zaterdag, zijn de echte Helden van Rijswijk. Als op deze manier iedere Rijswijker meehelpt om een bijgezette vuilniszak in de afvalcontainer te gooien of er tenminste een melding van te maken via de Avalexapp, dan wordt de stad beslist een stukje gezonder, schoner en mooier!

Deel dit artikel op social media: