Wederom zes punten voor Dunlop DKC

Ook de tweede wedstrijd van dit Eredivisieseizoen is voor Dunlop DKC geëindigd in een 2-6 overwinning. Zaterdagavond pakte de formatie van hoofdtrainer Dennis Lens zes punten uit bij BC Smashing in Wijchen. Ook vorige week, in de Haagse derby tegen Drop Shot, won Dunlop DKC zes partijen. Hiermee staan de Hagenaars derde op de ranglijst met twaalf punten.

In tegenstelling tot het duel met Drop Shot kon Lens nu wel beschikken over een volledige selectie. Kopman Mark Caljouw, die vorig weekend nog competitie speelde in Duitsland, mocht direct opdraven in het mannendubbel samen met Andy Buijk. De heren van Dunlop DKC kwamen tegen Casper Spaans en Teun Gootzen geen moment echt in de problemen: 21-13 en 21-18. Op de andere baan brachten Alyssa Tirtosentono en Marlies Baan de tussenstand op 0-2 door Lieke Maes en Maureen Zewald in twee games te verslaan.

De mannensingles van Dunlop DKC vormden eigenlijk geen partij voor Smashing. Caljouw versloeg andermaal Spaans, nu met de cijfers 21-8 en 21-13. Joran Kweekel blies Yannic Smeets met 21-12 en 21-10 van de baan. Uit de vrouwensingles werden ook twee punten verwacht. Maar de Hagenaars kwamen van een koude kermis thuis. In twee absolute thrillers moesten Manon Sibbald (keerde terug na ziekte) en Baan in drie games het onderspit delven tegen respectievelijk Maes en Leonie Rovers. Sibbald verloor de laatste game heel nipt met 23-21. Daarmee kwam de stand op 2-4

Aan de gemengd dubbels van Dunlop DKC de taak de overwinning binnen te halen. En daar slaagden beide duo’s ook in. Gijs Duijs en Tirtosentono zetten Gootzen en Zewald opzij met twee keer 21-16. Het andere Haagse koppel, bestaande uit Michiel Kruijt en Flora Wang, had wat meer moeite met Smeets en Ella Peters, vooral in de tweede game. Die werd na verlenging gepakt, waardoor er geen beslissende derde game nodig was. Zo zegevierde Dunlop DKC met 2-6.

Met twaalf punten uit twee duels bezet Dunlop DKC een derde plek in de Eredivisie. Het gat naar koploper Almere bedraagt vier punten. Volgende week staat er een heuse streekderby op het programma voor Dunlop DKC. In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen is VELO uit Wateringen de tegenstander. Op zaterdag 24 september begint deze kraker om 19.00 uur in sporthal Hoge Veld.

Deel dit artikel op social media: