Gemeente Zoetermeer vraagt mee te denken over veiligheid

Met wie gaat burgemeester Michel Bezuijen in het gemeentehuis straks samenwerken in het College?

Waar moet de gemeente Zoetermeer zich de komende jaren op richten om de stad veilig te houden en wat zijn de belangrijkste aandachtspunten? Dat wil de gemeente graag weten van haar inwoners, ondernemers en veiligheidspartners, zoals de politie en de jongerenwerkers van Buurtwerk. De belangrijkste punten neemt de gemeente mee bij het maken van het veiligheidsbeleid voor de komende vier jaar. Inwoners en ondernemers zijn welkom om hun aandachtspunten mee te geven tijdens een bijeenkomst op woensdag 5 oktober bij Dekker Zoetermeer aan de Scheglaan 12 en op donderdag 20 oktober bij Het Wapen van Zoetermeer aan de Zegwaartseweg 31. Beide bijeenkomsten starten om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).

De gemeente heeft de afgelopen jaren stevig ingezet op veiligheid: de aanpak van problematische jeugdgroepen, ondermijnende criminaliteit én ingrijpende delicten zoals de geweldsincidenten in de nachthoreca, woninginbraken, overvallen en straatroven. Daar kwamen de laatste jaren aandachtspunten bij, zoals de coronacrisis, de aanpak van cybercriminaliteit, het verbeteren van de leefbaarheid in buurten en de aanpak van burenoverlast.

Samenwerking
Burgemeester Bezuijen (foto): “Zoetermeer is een grote en veilige stad. Dat neemt niet weg dat er helaas elk jaar, ook dit jaar weer, een aantal heftige gebeurtenissen plaatsvindt. Zoals de geweldsincidenten waar jongeren bij betrokken waren en de mishandeling van onze handhavers. Dat is ontoelaatbaar, we moeten dus scherp blijven. Samenwerking is ontzettend belangrijk als het gaat om veiligheid in de stad. Ik vraag dan ook inwoners, ondernemers en onze veiligheidspartners met ons mee te denken en om zich samen met ons in te zetten voor het veilig houden én maken van onze stad en de wijken.”

Aanmelden
Inwoners en ondernemers kunnen zich aanmelden voor een van de bijeenkomsten door een e-mail te sturen naar buurtpreventie@zoetermeer.nl. Geef daarbij aan naar welke bijeenkomst u komt en met hoeveel personen.

Doe mee via internet
Online reageren kan ook. Van 1 oktober tot en met 31 oktober 2022 kunnen inwoners en ondernemers via doemee.zoetermeer.nl hun aandachtspunten voor het nieuwe veiligheidsbeleid aan de gemeente meegeven.

Meer informatie
Op www.zoetermeer.nl/veiligheid staat het programma van de bijeenkomsten en informatie wat de gemeente doet aan de veiligheid van Zoetermeer.

Deel dit artikel op social media: