“Risico dat zwembad de Schilp hoofd niet boven water kan houden vanwege dure energieprijs”

Als er geen regelingen vanuit de overheid komen en de entreeprijzen niet omhoog gaan, dan is er het risico dat zwembad de Schilp aan de Schaapweg in Rijswijk het hoofd niet meer boven water kan houden. Dat zegt Niels van Ekris, locatie coördinator van het sport- en welzijnscentrum. Volgens Van Ekris zijn er gesprekken met de gemeente gaande. Aan de hand van deze gesprekken zijn vanaf 1 september de tarieven van het zwembad al verhoogd om voor dit jaar enigszins gecompenseerd te worden voor de hoge energieprijzen. Voor het nieuwe jaar moet nog worden gekeken naar de impact en eventuele maatregelen hierop, aldus Van Ekris. Volgens de locatie coördinator doet Optisport, exploitant van de sporthal, er alles aan om te voorkomen dat de Schilp moet gaan sluiten.

“Maar met die gekte op de energiemarkt is er altijd een risico”, aldus Van Ekris. Met de gemeente is Optisport ook in gesprek over verduurzaming van het in 2002 gebouwde zwembad, dat in 2015 een metamorfose onderging. Van Ekris: “Onlangs is er een conditiemeting gedaan van het hele pand. Er wordt nu door de gemeente gekeken welke verduurzamingen er op korte termijn gedaan kunnen worden om de oplopende kosten in de toekomst te kunnen beperken”.

Vanwege de fors gestegen energieprijzen dreigt volgens een onlangs gepubliceerde inventarisatie van werkgevers en sportbonden, één van de drie zwembaden in ons land om te vallen.

Deel dit artikel op social media: