De Muziekbuurt ruimt zwerfafval op tijdens World Cleanup Day

Op zaterdagmiddag 17 september doet de Muziekbuurt in Rijswijk mee aan de World Cleanup Day 2022. Dan organiseert de Gemeente Rijswijk tussen 14.00 uur en 17.00 uur een gezellige en informele schoonmaakmiddag waar jong en oud aan meewerken. Iedere Rijswijker is van harte welkom!

 Die middag gaan de bewoners in de Muziekbuurt aan de slag om het zwerfafval in de straat op te ruimen. Dat opruimen wordt groots aangepakt met veel muziek, lekkere koffie met gebakjes en activiteiten voor jong en uit. Er zijn twee prikroutes door de Muziekbuurt uitgestippeld. Iedereen die zin heeft, mag meelopen en zwerfafval uit de berm mee prikken. Ook de Rijswijkse wethouder Mark Wit helpt de hele middag mee.    

Rondslingerend afval en zwervende vuilniszakken vlakbij ondergrondse afvalcontainers zijn vaak een doorn in het oog. Deze achtergelaten troep veroorzaakt overlast en trekt ongedierte aan. Als dit zwerfafval schadelijke stoffen bevat, wordt hiermee het milieu ernstig belast. “Dat moeten we veranderen in Rijswijk”, vindt Mark Wit. “We willen een schone en gezonde omgeving voor iedere Rijswijker. Daarom doe ik mee met deze opruimactie!”

Tijdens de middag kunnen de bewoners actief en gezellig met elkaar zijn in de wijk. Verschillende partijen hebben intensief meegeholpen om de World Cleanup Day in de Muziekbuurt te helpen organiseren. Zoals: de twee woningcorporatie Rijswijk Wonen en Vidomes, Avalex, Welzijn Rijswijk, Haaglanden beweegt, Helden van Rijswijk, World Cleanup Day en Samen houden we Rijswijk schoon.

Bewoners van de Muziekbuurt hebben een kaartje met voucher in hun brievenbus gekregen. Deze kun je zaterdagmiddag bij de kraam van Avalex op de Tubasingel inwisselen voor een gft-mandje.

Programma World Cleanup Day 17 september
13.45 uur : Verzamelen op de Tubasingel
14.00 uur : Welkomstwoord door wethouder Mark Wit
14.05 uur :

Start priktocht op de Tubasingel (zie bijlage met route). We gaan met zijn allen, jong en oud de wijk in, om afval te prikken dat we langs de route vinden. Tijdens de wandeling blijven we even stilstaan bij de drie hotspots op de route: Waldhoornplein, hoek Paukenlaan/Clavecimbellaan en we komen weer terug bij de Tubasingel. Kinderen krijgen een memoriekaart mee (activiteit georganiseerd door Sport Heroes)

Schoonmaakkar en alle attributen (uitrusting: hesjes/grijper/ring met zak/handschoenen).

15.30 uur:          Koffie met lekkers       

Voor kinderen zijn er allerlei activiteiten zoals de workshop muziekinstrumenten maken met gerecycled zwerfafval (activiteit georganiseerd voor Quantes)

 Napraten met elkaar
Vastleggen eventuele ‘beloften’ (follow-up)

16.30 uur          Opruimen
17.00 uur          Einde van de World Cleanup Day in de Muziekbuurt

Deel dit artikel op social media: