Het seizoen begint in de Rijswijkse Schouwburg

Het theaterseizoen 2022-2023 in de Rijswijkse Schouwburg is zaterdagavond 3 september op feestelijke wijze geopend. Directeur Renee van Ingen (op de foto samen met wethouder Gijs van Malsen) verwelkomde de circa 500 theaterbezoekers met de dank over te brengen aan de vele mensen die het theater op geweldige wijze zijn blijven steunen. Die steun was zeker merkbaar bij het aantal mensen dat zich de afgelopen tijd heeft aangemeld als ‘vriend van de Rijswijkse Schouwburg’. Er zijn ruim 100 nieuwe vrienden geworven en daarmee staat het aantal op 400. Een dankwoord was er ook voor de Raad van Toezicht en de Gemeente Rijswijk die het nut en noodzaak van podiumkunsten inziet. Geweldige schouwburg, maar wat een geweldig ‘schouwburgteam’.

Het was de avond van ‘wat kunnen we verwachten het komend theaterseizoen’ en dat is nogal wat met een divers aanbod. Voor dat aanbod is Lydia Huisman verantwoordelijk als programmeur en zij wist op deskundige wijze de avond aan elkaar te praten en het publiek te enthousiasmeren om kaarten te kopen voor een voorstelling naar keuze. En de keuze is reuze!

Kijk maar op www.rijswijkseschouwburg.nl



De live optredens en filmpjes op deze preview avond wisselden elkaar af. Live in de schouwburg traden op : Goed gelukt door Bojan &Raquel (de Buziau Beurs talenten-foto hieronder ) Jeroen Clan (cabaret) met Tere Zieltjes, Before After, (de actuele en intieme musical van dit seizoen) en The Legends met de Helden van Toen. (muziek)
Wethouder Gijs van Malsen was aanwezig (verantwoordelijk wethouder Mark Wit was verhinderd) namens de Gemeente Rijswijk en van Malsen en zijn echtgenote hadden zich goed weten te vermaken. De wethouder en directeur van de schouwburg gingen er voor de (hoofd)foto nog even goed voor zitten.

Na afloop was het ook nog gezellig vertoeven in de foyer waarbij de verzorging van de inwendige mens meer dan goed was te noemen. Een (gratis) hapje en drankje voor de aanwezigen en alle zorgen in de wereld waren even totaal vergeten of zoals cabaretier Guido Weijers tijdens de coronacrisis het mooi verwoordde dat het onomstotelijk vast staat dat naar het theater gaan ons gelukkiger maakt en dat we ons leven meer waarderen. Dat was zaterdagavond in de Rijswijkse Schouwburg goed te merken…….

René Marquard

Deel dit artikel op social media: