Rijswijker Keye van der Vuurst de Vries geselecteerd deelname Euro Basket

foto: Christian Aarts

De Rijswijkse assistkoning Keye van der Vuurst de Vries (20) is door bondscoach Maurizio Buscaglia geselecteerd voor het nationale mannenbasketbalteam, de Orange Lions. De beste Nederlandse  basketballers komen vanaf vrijdag 2 september in actie tijdens het Europees Kampioenschap, Euro Basket, dat in de Tsjechische hoofdstad Praag wordt gehouden.

De Vries begint met de Orange Lions op vrijdag tegen het sterke Servië met Nicola Jokic van de Denver Nuggets in de NBA als grote blikvanger. Op donderdag 8 september is Finland de tegenstander, tussendoor zijn er nog duels tegen Israël op zaterdag 3 september, gastland Tsjechië op maandag 5 september en Polen op dinsdag 6 september. Alle wedstrijden van de Orange Lions met de bij BC Filou Oostende spelende Keye van der Vuurst de Vries zijn live te zien op sportzender Ziggo Sport. 

Deel dit artikel op social media: