ADO Den Haag verwelkomt Mario Bilate

(L-R)


ADO Den Haag heeft Mario Bilate aan de selectie toegevoegd. De 31-jarige aanvaller komt transfervrij over nadat zijn contract bij NAC afgelopen zomer afliep. Bilate tekent voor één seizoen en sluit per direct aan bij de spelersgroep
van trainer Dirk Kuijt.

Mario Bilate werd geboren in Moskou en groeide op in Rotterdam. Na periodes bij XerxesDZB en Sparta Rotterdam tekende de voetballer met Russisch-Ethiopische roots in 2014 bij het Schotse Dundee United. Vervolgens keerde Bilate twee jaar later terug in Nederland en speelde sindsdien bij verschillende Nederlandse clubs. Respectievelijk waren dit FC Den Bosch, FC Emmen, RKC Waalwijk en als laatst NAC.

Zijn komst naar Den Haag stemt Mario Bilate tevreden. “Ik heb altijd al een goed gevoel gehad bij deze club dus toen ik hoorde van de interesse van ADO Den Haag was ik zeer verheugd. Nu het rond is kan ik niet wachten om te beginnen en de spelers, staf en supporters te ontmoeten. Ik ga er dit jaar alles aan doen om het team te helpen en wil ik graag mijn bijdrage leveren om de doelstellingen van ADO Den Haag te verwezenlijken.”

Technisch Manager Daryl Janmaat: “Mario Bilate is een multi-inzetbare aanvaller die in de spits en ook op de flanken uit de voeten kan. We wilden graag een extra aanvaller met ervaring toevoegen; Bilate neemt die ervaring mee en heeft veel wedstrijden en doelpunten in onder andere de Keuken Kampioen Divisie achter zijn naam staan. Daarbij wist hij met zowel FC Emmen als met RKC Waalwijk te promoveren naar de Eredivisie. Bilate zat vanaf deze zomer zonder club, maar heeft zijn conditie op peil heeft gehouden en zal snel inzetbaar zijn.”

Deel dit artikel op social media: