Voorburgse Simone van Krugten gaat vaak op pad. Zij neemt daarbij altijd haar fotocamera mee om de mooie plekjes die zij ontdekt, vast te leggen.

Voor een kort blokje om ga je naar het Rijswijkse bos aan de rand van Oud Rijswijk.

Het is een heerlijk rustpunt in een hectische omgeving, waarbij je even lekker kunt wandelen door het bos om een frisse neus te halen en te genieten van een de mooie omgeving. Wandelen, fietsen, mediteren zijn zomaar een paar activiteiten die je hier goed kunt uitvoeren. Tijdens het wandelen loop je langs de obelisk die de naam heeft gekregen: De Naald van Rijswijk.


Wapen van  een van de landen die de vrede getekend hadden

Deze eyecatcher in de Rijswijkse bossen is opgericht ter nagedachtenis aan de vrede van Rijswijk. De gedenknaald is geplaatst op de plek waar zich vroeger het stadhouderlijk paleis Huis ter Nieuburg van Frederik Hendrik en Amalia van Solms bevond. In dit paleis werd op 20 september 1697 het vredesverdrag tussen de Grote Alliantie getekend. Hiermee kwam een einde aan de Negenjarige Oorlog tussen de Republiek der Verenigde Nederlanden en het Koninkrijk Frankrijk. De gebouwen met grachten en torens, ooit weelderig ingericht door echtgenote Amalia, zijn in 1785 afgebroken. Op de vier zijden van de obelisk zijn de wapens te zien van de landen die de vrede getekend hadden.

plaquaat oude paleis

Bron https://monumentenbezit.nl/monumenten

Simone

Deel dit artikel op social media: