PvdA wethouder Van Malsen op bezoek bij Roze Jongeren Rijswijk

Gijs van Malsen, PvdA-wethouder voor Volkshuisvesting, Integratie, Emancipatie, Armoedebestrijding en Welzijn is op bezoek geweest bij de Roze Jongeren in Rijswijk, een groep die zich in Rijswijk tussen wal en schip voelde vallen.

“Dan ga je toch naar Den Haag?”, kregen zij vaak te horen. Nu zijn ze met ondersteuning van Welzijn Rijswijk bezig om zich te organiseren en meer lotgenoten aan te laten sluiten.

Van Malsen: “Waar het onder andere wringt is dat Rijswijk vaak overgeslagen wordt door regionale en landelijke organisaties. Dan wordt iemand verteld dat ze maar naar Den Haag of Delft moeten gaan waar er wel van alles georganiseerd wordt voor LHBTIQ+ jongeren. Maar voor veel mensen is dit een behoorlijke stap. Één van de Roze Jongeren vertelde me over een kennis die alle moed had verzameld om naar een activiteit van het COC in Den Haag te gaan. Eenmaal in de tram onderweg hield ze het niet meer, is uitgestapt, en heeft de eerste tram terug genomen.”
“De creatieve energie die ik aan tafel aantrof vond ik erg inspirerend. Zonder al te veel in te gaan op de ideeën die geopperd werden, denk ik dat er mogelijk veel toffe dingen aan zitten te komen voor LHBTIQ+ jongeren in Rijswijk. We hebben het Regenboog Stembusakkoord (https://www.coc.nl/…/COC-Regenboog-Stembusakkoord-2021.pdf) opgenomen in ons coalitieakkoord en willen ons inspannen om hier uitvoering aan te geven. Wat de Roze Jongeren van plan zijn sluit hier in mijn ogen naadloos op aan. Ik blijf deze groep jongens, meisjes en alles wat niet in deze twee categoriën te proppen valt dus nauw volgen.”

Heb jij hier meer oren naar? Of wil je ook meedoen of meedenken? Of heb je meer suggesties hoe wij invulling kunnen geven aan het Regenboog Stembusakkoord? Stuur een mailtje naar gvmalsen@rijswijk.nl. Of neem direct contact op met Tim de Wildt op tim.dewildt@welzijn-rijswijk.nl.

Deel dit artikel op social media: