Ondanks goede tegenstand toch einde voor Caljouw op WK badminton

Zoals van tevoren mocht worden verwacht zit de deelname van badmintonner Mark Caljouw (28) aan de WK badminton in Tokio er in een vroeg stadium op. Caljouw presteerde naar behoren, maar moest uiteindelijk toch in de tweede ronde de meerdere erkennen in de beste mannen enkelspler van dit moment, de reus uit Odense, Viktor Axelsen die met 21-19 en 21-10 aan het langste eind trok en zijn kandidatuur voor de mondiale titelstrijd nog eens bekrachtigde.

In het Tokyo Metropolitan Gymnasium hing dinsdagochtend tijdens deze tweede ronde van het WK badminton een sensatie in de lucht. Zou Mark Caljouw, nummer 28 op de wereldranglijst, er dan toch in slagen de nummer 1 van de wereld te verslaan? Het leek er verdorie even op, toen de geboren Rijswijker in de eerste game brutaal een 6-9 voorsprong nam. Op baan 2 van de sporthal groeide de spanning onder het publiek. Die, voor de meeste Japanse toeschouwers toch nog onbekende Nederlander, nam laat in deze eerste game het heft in handen en liep uit naar een 16-19 voorsprong. Tijd voor leeftijdgenoot Axelsen orde op zaken te stellen, de Deen kwam terug tot 19-19 en maakte vervolgens de game uit, 21-19. En, zoals zo vaak het geval, kon Caljouw geen vervolg geven aan zijn goede presteren in dit eerste hoofdstuk van de game. Van een van te voren gevreesde inmaakpartijtje was weliswaar geen sprake, maar de 21-10 eindscore steekt toch wel schril af tegen het spannende verloop van de eerste game.

Ook voor het mannendubbel Ruben Jille/Ties van der Lecq kwam dinsdag een eind aan de mondiale titelstrijd. Zij verloren in de tweede ronde van hun Chinese tegenstanders Lee Jhe-Huei/Yang Po-Hsuan (21-14, 21-17). Later vandaag komt Ties van der Lecq nog in actie in het gemengd dubbel met Deborah Jille tegen het als eerste geplaatste Chinese koppel Zheng Si Wei/Huang Ya Qiong.

Deel dit artikel op social media: