Voorburgse Simone van Krugten gaat vaak op pad. Zij neemt daarbij altijd haar fotocamera mee om de mooie plekjes die zij ontdekt, vast te leggen.

De afgelopen dagen ben ik veel op de fiets te vinden en zoek ik naar een rustpunt om eens rustig om mij heen te kijken. Dit deed ik ook van de week weer en gelukkig zag ik dan ook mijn favoriete eend langs zwemmen. Hoe kan een eend nu favoriet zijn, vraag je natuurlijk af..?

Nou wel wanneer het een prachtig exemplaar is en Mandarijneend wordt genoemd.

De mandarijneend is een exotische verschijning die je eigenlijk niet in Nederland zou verwachten. Oorspronkelijk komt hij dan ook voor in Oost-Azië. Maar mandarijneenden zijn vanwege hun kleurrijke en fijne uiterlijk een geliefde toevoeging aan watervogel collecties. Ontsnapte vogels uit dergelijke collecties broeden sinds eind vorige eeuw ook in Nederland. Het mannetje is opvallend getekend en heeft sierlijke oranje veren die boven het achterlijf uitsteken.
De eend is zo af en toe te zien in het park ‘t Loo in Voorburg en natuurlijk moeten we met zijn allen er voor zorgen dat deze eend ook in vrijheid daar heerlijk kan blijven rondzwemmen zodat we allemaal van dit prachtige exemplaar kunnen blijven genieten.

Bron https://www.vogelbescherming.nl


Simone

Deel dit artikel op social media: