Eerste tegenstander op WK badminton geen probleem voor Mark Caljouw

In Tokio is vanochtend (plaatselijke tijd) een begin gemaakt met de wereldkampioenschappen badmintonnen. In de eerste ronde van het mannenenkel had de enige Nederlandse deelnemer, geboren Rijswijker Mark Caljouw (27), weinig te vrezen van de uit Maleisië afkomstige Liew Daren. Caljouw, nummer 28 op de wereldranglijst, won in twee games waar hij net iets meer dan 30 minuten voor nodig had, met 21-13, 21-14 van deze nummer 86 van de wereldranglijst.

In de tweede ronde begint het toernooi van de parttime speler van DKC pas echt. Om zijn volgende tegenstander te kunnen verslaan zal hij eerst hulp van hogere machten moeten vragen, want zijn komende opponent is niemand minder dan olympisch kampioen en tevens de aanvoerder van de wereldranglijst in het mannenenkel, de uit Odense, Denemarken, afkomstige Viktor Axelsen.

Deel dit artikel op social media: