Chalets aan de Nijverheidsweg in Pijnacker gekraakt

Gemeentelijke reactie op het openbreken en buitenzetten van meubels door woonwagenbewoners uit de beoogde tijdelijke stacaravans voor Oekraïners.

Op het braakliggend terrein aan de Nijverheidsweg in Pijnacker zijn mobile homes geplaatst om Oekraïense families op te vangen. Het gaat hier om tijdelijke opvang conform landelijk overheidsbeleid. De chalets worden op korte termijn ingericht en zijn nu nog niet bewoonbaar, bijvoorbeeld omdat riolering en elektriciteit nog niet zijn aangesloten.

Donderdagavond 11 augustus zijn chalets opengebroken door bewoners die meer aandacht willen voor het overheidsbeleid ten aanzien van woonwagenstandplaatsen. Daarnaast waren meubels vanuit de chalets buiten gezet. In goed overleg met de politie en gemeente is toegezegd dat de door hen veroorzaakte schade wordt vergoed. Twee uur nadien zijn de actievoerders vrijwillig vertrokken.

Huisvesting gaat ons allemaal aan en is een landelijke en regionale kwestie. Op dit moment zijn wij eerst bezig met crisisopvang voor de Oekraïense families. Daarbij hebben wij ons te houden aan de landelijke taakstelling. Aan de Nijverheidsweg staan nu acht mobile homes. Vandaag arriveert de laatste, de negende.

Totdat de tijdelijke bewoners hun intrek nemen, wordt de bouwlocatie afgezet met hekken en is het verboden terrein. Deze actie heeft geen vertraging veroorzaakt in de planning van de werkzaamheden.

Deel dit artikel op social media: