Toekomst najaarskermis Rijswijk uiterst onzeker

Het ziet er naar uit de Rijswijkse jeugd en andere lokale kermisliefhebbers dit jaar kunnen fluiten naar vertier op de jaarlijkse najaarskermis voor het plein van de AH in het Bogaard Stadscentrum. De reden van de absentie van het dorpsfeest in de herfst is de aanleg van de nieuwe pijpleiding van WarmtelinQ, alsmede het niet beschikbaar zijn van de middenberm van de aanpalende Prinses Beatrixlaan. Het niet doorgaan van de kermis is voor de lokale partij Rijswijks Belang aanleiding geweest raadsvragen aan het nieuwe college in Rijswijk te stellen.

Zo vragen de vier raadsleden van de oppositiepartij zich af er eerder dit jaar wel een vergunningaanvraag voor de kermis heeft plaatsgevonden. En als de kermis niet op de oude vertrouwde plek door kan gaan, heeft de gemeente dan wel gekeken naar alternatieve plekken? Rijswijks Belang weet er wel een paar op te noemen: het Bbq veldje in het Wilhelminapark, de parkeerterreinen en velden van voetbalverenigingen Semper Altius en Vredenburch, het gebied rond de Naald, het Piramideplein, de parkeergarage aan de Visseringlaan, het speelveldje van Don Bosco, de parkeerplaats van Groenrijk, Park Schoonoord, en zo zijn er volgens Rijswijks Belang nog wel meer plekken in Rijswijk te bedenken waar een relatief kleine kermis als deze kan worden gehouden.

Ook laat fractievoorzitter Marc Weterings weten bang te zijn dat vanwege de geplande werkzaamheden de najaarskermis voorlopig niet meer terug zal komen in het winkelcentrum. Zowel in 2019 als vorig jaar werd de Rijswijkse najaarskermis ontsierd door de nodige incidenten Vanwege wangedrag van jongeren die voor een vervelende sfeer zorgden, werd de kermis op last van de politie, vroegtijdig gesloten.

Deel dit artikel op social media: