Voltallig Rotterdam Sinfonia treedt op tijdens marktconcert in Delft

Gratis toegankelijk Marktconcert is ‘kado’ aan de stad van Delft Chamber Music Festival

In de historische binnenstad van Delft start vandaag week de 25e editie van het Delft Chamber Music Festival. Op de eerste vrijdagavond van het festival vindt het gratis toegankelijke Marktconcert plaats. Dit vaste gegeven tijdens het festival wordt door veel inwoners van Delft zeer gewaardeerd. Het openluchtconcert biedt iedereen de kans om te genieten van topmusici tijdens een feestelijk programma. Het is het ‘kadootje’ van het festival aan de stad. Dit jaar treedt het voltallige orkest van Sinfonia Rotterdam o.l.v. Conrad van Alphen op. Dit orkest staat samen met violiste Isabelle van Keulen garant voor een feestelijk concert tijdens de zomeravond van vrijdag 29 juli. Aanvang: 21:00 uur.
Traditiegetrouw organiseert het Delft Chamber Music Festival op de eerste vrijdag van het festival een concert in de openlucht als ‘een kado aan de stad Delft’. Hier geniet het publiek gratis van een heerlijke muzikale zomeravond in de buitenlucht.

Dit jaar is Sinfonia Rotterdam onder leiding van dirigent Conrad van Alphen te gast. Zij brengen de muziek van klassieke meesters op een dynamische, enthousiasmerende wijze. Het orkest weet het publiek zo te betrekken bij hun concerten dat het een echte muzikale beleving wordt. Conrad van Alphen werd geboren in Pretoria, Zuid-Afrika, waar hij na zijn muziekstudie als contrabassist werkte voor het Zuid-Afrikaans Nationaal Orkest. Op 26-jarige leeftijd verhuisde hij naar Nederland. Hij volgde directielessen bij Eri Klas en Roberto Benzi.
Het belooft een mooie avond te worden waarbij Sinfonia Rotterdam als geen ander het publiek weet te boeien met nieuwe muzikale kleuren en contrasten. Het publiek kan zich laten betoveren als de avond valt en genieten van het bijzondere decor van Delft.

Programma
J. Strauss Ouverture uit Die Fledermaus
F. Schubert Deel 1 uit Symfonie nr. 3
G.F. Händel Air en Alla Hornpipe uit Water Music
F. Schubert Ouverture uit Die Freunde von Salamanka
F. Mendelssohn Deel 1 ‘Allegro’ uit Concert voor viool en strijkers in d kl.t. (1822)
G.F. Händel Music for the Royal Fireworks
Het concert is voor iedereen gratis toegankelijk.

Overige festivalprogrammering en kaartverkoop
Het Delft Chamber Music Festival vindt plaats van 27 juli t/m 7 augustus 2022. Voor informatie over de complete programmering en de kaartverkoop zie: www.delftmusicfestival.nl

Deel dit artikel op social media: