Voetballers Celeritas gaan zich omkleden in kleedruimte van zwembad de Schilp

Met ingang van het nieuwe voetbalseizoen maakt amateur vierder klasser RVC Celeritas gebruik van de kleedkamers in sport-en welzijnscentrum de Schilp. Onlangs kwam een eind aan de samenwerking tussen de stichting Beheer Exploitatie Sportfaciliteiten Rijswijk van bouwondernemer Hans Lammertink en het bestuur van Celeritas, vanweg een ‘onwerkbare situatie’. Het bestuur van Celeritas ziet geen mogelijkheden meer voor een vruchtbare samenwerking met de stichting en gaf onlangs aan geen gebruik meer te willen maken van de faciliteiten in het clubgebouw.

Celeritas blijft wel met alle elftallen op het sportpark spelen, deze velden worden nu door de gemeente niet meer rechtstreeks aan de stichting verhuurd, maar aan Celeritas. Maar nu ontstaat dus de situatie dat bezoekers van de thuiswedstrijden van Celeritas, dat afgelopen seizoen op een haartje na promotie naar de derde klasse miste, komend seizoen niet welkom zijn op de tribune, maar de wedstrijden van hun teams, ook bij slecht weer, in de open lucht moeten aanschouwen. Inmiddels heeft het bestuur van Celeritas ook de clubvlag op het complex aan de Schaapweg weggehaald.

Alle spullen van Celeritas, zoals ballen, trainingsmateriaal, zijn inmiddels opgeslagen in de Schilp. Het bestuur van Celeritas heeft ook nog bij korfbalvereniging Refleks, medebewoner op het sportpark Irene, geïnformeerd of het mogelijk was gebruik te maken van hun kleedruimtes en kantine. Een bestuurslid van Celeritas laat weten dat het bestuur van Refleks geen moeite had met de komst van Celeritas, maar dat met name de vrouwelijke leden van de korfbalvereniging de komst van de voetballers niet zagen zitten. Naast de kleedkamers in de Schilp gaat Celeritas in het complex ook een eigen kantine inrichten.

Deel dit artikel op social media: