Rijswijk groeit naar 70.000 inwoners in 2035

foto: pixabay

Naar verwachting groeit het aantal inwoners van Rijswijk tot aan 2035 met zo’n 26, 6 procent. Dit blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Het huidige inwonertal van Rijswijkt bedraag 56.941. In 2035 zouden dat er dan, ervan uitgaande dat de prognose van CBS en PBL klopt, rond de 14.000 inwoners meer zijn, waardoor het inwonertal van Rijswijk over 15 jaar zo rond de 70.000 inwoners komt De onderzoekers houden wat betreft de groei van Rijswijk wel rekening met een onzekerheidsmarge.

Ontwikkelingen op het gebied van immigratie en woningbouw zijn moeilijk te voorspellen, zo laten de onderzoekers weten. Volgens het CBS is er in Rijswijk sprake van een minimale groei van 18,5 procent en maximaal van een groei van 35,3 procent. Eens te meer blijkt uit deze gegevens dat de, vooral door lokale politici uitgesproken uitroep dat Rijswijk de snelst groeiende gemeente van ons land is, kant noch wal raakt. Die ‘eer’ komt Oude Amstel, randgemeente van Amsterdam, toe met naar verwachting een groei van het aantal inwoners van bijna 41 procent.

Naast Rijswijk verwacht het CBS ook een groei van Zuidplas, randgemeente van Rotterdam. De onderzoekers denken dat in een andere randgemeente van Den Haag, Leidschendam-Voorburg, het inwonertal slechts met 4,5 zal stijgen, en in Pijnacker-Nootdorp nog minder met slechts 3,2 procent. Naar verwachting telt ons land in 2035 18,9 miljoen inwoners, dat zijn er 1,3 miljoen meer dan in het begin van 2022.

Deel dit artikel op social media: