Museum Prinsenhof en De Laatste Eer laten meer Delftenaren genieten van museum

Touraj Ghadimkhani , Kees van der Kraan (voorzitter De Laatste Eer), Janelle Moerman (directeur Museum Prinsenhof Delft) en Cees van Velzen ondertekenen de overeenkomst.


Museum Prinsenhof Delft en De Laatste Eer werken ook de komende twee jaar samen om meer Delftenaren te laten genieten van een bezoek aan het museum. Hiermee verlengen ze het partnerschap dat startte bij de Pieter de Hooch-tentoonstelling in 2019. Het museum en De Laatste Eer willen door kunst en cultuurhistorische verhalen te vertellen gezamenlijk nog meer Delftenaren inspireren en verbinden.

Museum Prinsenhof Delft is zeer verheugd dat de meerjarige samenwerking met De Laatste Eer is verlengd. Met deze steun kan Museum Prinsenhof Delft tentoonstellingen maken zoals de huidige tentoonstelling Bram Bogart. Schilder van formaat (nog te zien tot 7 augustus) en vanaf dit najaar Amalia. Ambitie met Allure over de 17e-eeuwse staatsvrouw Amalia van Solms. Deze tentoonstellingen laten bezoekers kennismaken met de drie pijlers waaraan Delft zijn (inter)nationale betekenis te danken heeft: Willem van Oranje, Delfts Blauw en Delftse Meesters.

Kees van der Kraan, voorzitter De Laatste Eer: “De Laatste Eer wil door de samenwerking met Museum Prinsenhof Delft een maatschappelijke bijdrage leveren aan de inwoners van Delft en de regio. Ook hopen wij onze leden iets extra’s te bieden, zoals een inspirerende ontvangst bij een tentoonstelling. De Vereniging is er niet alleen voor de trieste momenten, maar is er ook om mooie momenten te delen en het leven te vieren.”

Janelle Moerman, directeur Museum Prinsenhof Delft: “Met de steun van De Laatste Eer kunnen wij tentoonstellingen blijven maken en verhalen blijven vertellen om onze bezoekers mee te inspireren. Mede hierdoor hopen wij dat het museum zich zal ontwikkelen tot een centrale ontmoetingsplek waar alle Delftenaren zich welkom voelen.”

Over De Laatste Eer
De Laatste Eer is een vereniging zonder winstoogmerk. De Laatste Eer is opgericht om voor iedereen een waardige uitvaart mogelijk te maken. De Laatste Eer is al sinds 1931 een begrip in Delft en heeft inmiddels 16.000 leden. De coöperatie viert dit jaar haar 90-jarig jubileum.
De Laatste Eer is een actieve uitvaartvereniging. Zo organiseren zij regelmatig bijeenkomsten en activiteiten voor leden, met als jaarlijks hoogtepunt de leden dag. Ook is De Laatste Eer betrokken bij verschillende maatschappelijke evenementen in Delft.

Over Museum Prinsenhof Delft
Museum Prinsenhof Delft is hét kunst- en cultuurhistorische museum van Delft. De vaste opstelling is gebaseerd op drie thema’s die samen het fundament vormen van het museum: Willem van Oranje, Delftse Meesters en Delfts Blauw. Het museum laat zien hoe deze Nederlandse iconen aan de stad Delft zijn verbonden en hoe zij het gezicht van Nederland mede hebben bepaald. Aan de hand van tentoonstellingen en een veelzijdige programmering wordt dit telkens vanuit een andere invalshoek belicht. Het museum is gevestigd in een voormalig klooster dat in de 16de eeuw tijdelijk dienstdeed als hof van Willem van Oranje. Het gebouw behoort tegenwoordig tot de Top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg.

Deel dit artikel op social media: