Celeritas vlag halfstok op sportpark Prinses Irene na conflict voetbalclub met stichting

Het bestuur van amateur vierdeklasser RVC Celeritas heeft dinsdag de stichting Sportpark Prinses Irene (STIP) per app laten weten de samenwerking met de stichting met onmiddellijke ingang te beëindigen. Op zijn beurt heeft ondernemer Hans Lammerink, één van de initiatiefnemers van de stichting, laten weten dat de van oorsprong Haagse club (opgericht 1907) geen gebruik meer mag maken van de opstallen (kleedkamers en kantine). De velden op het complex, alsmede de lichtinstallatie, zijn eigendom van de gemeente Rijswijk.

Drie jaar geleden verhuisde Celeritas van Den Haag naar Rijswijk, maar een gelukkig huwelijk is de samenwerking nooit geweest. De pijlen van Lammertink richten zich vooral op het bestuur van Celeritas, met wie hij niet meer wenst samen te werken. Ondanks een lijmpoging van oud sportwethouder René van Hemert zijn beide partijen niet tot een oplossing van de gerezen problemen gekomen.

Lammertink toonde zich woensdag teleurgesteld in de houding van de gemeente in dit conflict met Celeritas. Sinds eind vorig jaar is er sprake van correspondentie tussen Lammertink en Celeritas om tot een bevredigende oplossing te komen, maar net zoals de lijmpoging van Van Hemert kwamen beide partijen niet tot een oplossing van de gerezen problemen. Celeritas heeft kenbaar gemaakt eventueel nog openstaande rekeningen te betalen aan de stichting.

Lammertink was woensdagochtend nog aanwezig op het sportpark om de vlag van Celeritas halfstok te laten hangen.

Deel dit artikel op social media: