Tijdelijke huisvesting Oekraïners in brandweerkazerne

Als gevolg van de oorlog in Oekraïne, zijn veel mensen hun land ontvlucht. Vanuit het rijk heeft de gemeente Pijnacker-Nootdorp de taak gekregen om vooralsnog 100 Oekraïense vluchtelingen op te vangen binnen de gemeente. Dat doen we op dit moment bij Hotel Van der Valk in Nootdorp, maar voor de langere termijn is deze noodopvang erg kostbaar en niet wenselijk voor de vluchtelingen.

Daarom heeft de gemeente gezocht naar locaties waar we binnen enkele maanden 100 vluchtelingen uit Oekraïne kunnen huisvesten, op basis van volledige zelfredzaamheid. Eén van de locaties die hierbij naar voren is gekomen is de voormalige brandweerkazerne aan de Koningin Julianastraat in Nootdorp.

In de vorige nieuwsbrief Hart van Nootdorp werd u geïnformeerd over de sloop van zowel de Klauterbeer als de brandweerkazerne. Om de opvang van een familie van 7 mensen mogelijk te maken, zou de brandweerkazerne behouden kunnen worden t/m juli 2023. Afhankelijk van de te doorlopen procedures voor de bouw van het combinatiegebouw op deze locatie, zou dit verlengd kunnen worden tot februari 2024. De Klauterbeer wordt volgens planning rond eind augustus 2022 gesloopt.

Het uitstellen van de sloop van de voormalige brandweerkazerne heeft geen invloed op de planning van de ontwikkelingen van Hart van Nootdorp. Ook heeft dit geen gevolgen voor de inhoud van het project.

Vragen? Kom naar de inloopavond!
Wij kunnen ons voorstellen dat bovenstaand bericht vragen bij u oproept. U bent dan ook van harte welkom tijdens de inloopavond op woensdag 6 juli aanstaande van 19.00 – 20.30 uur in kerkelijk centrum Nové, Dorpstraat 13 in Nootdorp. Medewerkers van verschillende afdelingen zijn deze avond aanwezig om de opvang toe te lichten en uw vragen te beantwoorden. Deze inloop heeft alleen betrekking op de opvang van de vluchtelingen, niet op de inhoud van het project Hart van Nootdorp.

Deel dit artikel op social media: