Rijswijkse badmintonner Mark Caljouw vervolgt Azië-toer

Na zijn teleurstellend verlopen deelname aan de Indonesia Masters badminton vervolgt Rijswijker Mark Caljouw (27-links op de foto) zijn toer door Azië. Vanaf woensdag komt Caljouw in actie tijdens de Malaysia Open 2022. Het betreft hier een toernooi van de Badminton World Federation (BWF), met een prijzenpot van US$ 675.000, met deelname van alle mondiale toppers. Plaats van handeling is de Axiata Arena in de hoofdstad van Maleisië, Kuala Lumpur.

Helaas trof Caljouw het niet bij de loting. De 28e op de wereldranglijst moet het in de eerste ronde van het mannenenkel opnemen tegen een oude bekende, te weten Ng Ka Long Angus (WR 13) uit Hong Kong. De vijf tot nu gespeelde onderlinge wedstrijden tussen beide badminton matadoren, eindigden allemaal in een zege voor de man uit Hong Kong, dus de vooruitzichten voor een goed resultaat voor geboren Rijswijker Caljouw zijn minimaal. Dat wordt dus weer een partij om van te leren en om ervaring op te doen voor Caljouw.

Beter zijn de vooruitzichten voor Robin Tabeling, clubgenoot van Caljouw bij het Haagse Dunlop DKC. In het gemengd dubbel treft hij met partner Selena Piek (WR 21), het als 103e op de wereldranglijst geplaatste duo Reddy P. Sumeeth en Ashwin Ponnappa uit Indië.

Deel dit artikel op social media: