100-jarige HVV Laakkwartier krijgt Koninklijke Erepenning

De Laakse voetbalvereniging bestond 1 juni 2020 100 jaar, maar vanwege Corona kan het jubileum kan nu pas worden gevierd. Burgemeester van Den Haag, Jan van Zanen mocht vandaag het bestuur de Koninklijke Erepenning uitreiken voor het bereiken van deze bijzondere mijlpaal. Hierna reikte wethouder sport, Hilbert Bredemeijer nog een sportpenning uit aan Ron Jansen, die zich al ruim 20 jaar inzet als vrijwilliger voor de club.

HVV Laakkwartier werd op 1 juni 1920 opgericht als Haagsche Voetbalvereniging Laakkwartier (H.V.L.) door klanten van de herenkapperszaak Kemmers. De Vereniging vervult een belangrijke maatschappelijke functie binnen Laakkwartier. Het clubhuis kreeg in 2014 ook de stempel van “Buurthuis van de toekomst”. Hierdoor is de maatschappelijke rol van der vereniging nog meer toegenomen. Wanneer de voetbalclub geen gebruik maakt van de accommodatie worden er tal van activiteiten voor senioren en jongeren georganiseerd en is onder anderen een verloskundigenpraktijk gevestigd.

Aan Ron Jansen, vrijwilliger bij HVV Laakkwartier werd hiernaast een sportpenning uitgereikt door wethouder Bredemeijer voor zijn inzet voor de vereniging, zijn grote maatschappelijke betrokkenheid en zijn inspanningen voor het clubhuis met buurthuisfunctie.

“HVV Laakkwartier is niet zomaar een voetbalclub. Het is nog steeds een echte buurtvereniging met een belangrijke maatschappelijke functie. Generaties hebben hier gevoetbald of hebben hier naar het voetbal gekeken. Laak is niet denkbaar zonder HVV Laakkwartier,” aldus Van Zanen in zijn toespraak.

Wilt u een Koninklijke Erepenning aanvragen? Informeer naar de mogelijkheden bij Kabinet en Protocol, gemeente Den Haag, onderscheidingen@denhaag.nl

Deel dit artikel op social media: