Jayme van Pelt, de Rijswijkse peuter die leed aan de zeldzame spierziekte SMA (Spinale Musculaire Atrofie), is donderdag overleden. Dat heeft zijn moeder Arwen op Instagram gemeld. Voor het 3-jarige jongetje werd in het voorjaar van 2020 twee miljoen euro ingezameld zodat Jayme speciale medicijnen kon krijgen die nog niet in Nederland waren vrijgegeven. Het medicijn werd uiteindelijk in Boedapest toegediend waardoor Jayme drie jaar is geworden.

‘Op 16-06 om 15.05 hebben we Jayme vol liefde laten gaan’, is het bericht dat moeder op Instagram heeft geschreven.

Heel Nederland leefde mee met Jayme. Grote artiesten zoals Jim Bakkum en Glennis Grace zorgden in landelijke talkshows bij alle omroepen ervoor dat er aandacht kwam voor Jayme en het geld dat nodig was voor de medicijnen.

‘In het voorjaar van 2020 bracht jij heel Nederland bij elkaar met je mooie blauwe ogen’, schrijft zanger en acteur Jim Bakkum op sociale media die samen met Glennis Grace een nummer maakten voor Jayme om geld op te halen. ‘Er is door heel veel mensen over de twee miljoen euro voor jou opgehaald, zodat jij je medicijn kon krijgen. Niet in Nederland, maar Hongarije. Dat medicijn, maar vooral jouw eigen kracht, heeft je uiteindelijk 3 jaar laten worden. Nu mag je rusten. Rust zacht lieve Jayme van Pelt. Heel veel sterkte voor al zijn dierbaren.’

Wij wensen de familie van Jayme alle sterkte met het grote verlies. Heel Rijswijk heeft met je meegeleefd. De social media staan bol van de condoleances gericht aan de familie.

Deel dit artikel op social media: