VVD, GBLV en D66 nieuwe coalitie Leidschendam-Voorburg 08-06-2022

Op woensdag 8 juni 2022 presenteerden VVD, GBLV en D66 met trots de nieuwe coalitie van gemeente Leidschendam-Voorburg. Naast presentatie van het coalitieakkoord ‘Verbinden, Vertrouwen, Vooruitgang’, werden ook de kandidaat-wethouders voorgesteld. Op donderdag 16 juni worden de nieuwe wethouders geïnstalleerd in een extra gemeenteraadsvergadering.

De drie fracties dragen de volgende wethouders voor:
• Astrid van Eekelen (VVD)
• Philip van Veller (VVD)
• Bianca Bremer (GBLV)
• Jeffrey Keus (GBLV)
• Marcel Belt (D66)

Het coalitieakkoord werd door de fractieleiders aangeboden aan een ondernemer, twee inwoners die zich inzetten voor verduurzaming, vijf leerlingen van het Gymnasium Novum en twee leerlingen van Dalton Voorburg. In het akkoord is te lezen dat de nieuwe coalitie voor een Leidschendam-Voorburg gaat waarin het goed wonen, werken, ondernemen en recreëren is. Nu en in de toekomst. Zij gaat graag samen met inwoners en ondernemers de uitdagingen aan die hierbij komen kijken, zoals het behouden van aantrekkelijke leefruimte met meer woningen, bijbehorende voorzieningen, goede bereikbaarheid en passend bij de opgaven van de energietransitie. Maar ook aandacht voor een bloeiende economie, goede samenwerkingen in de regio en het blijven van een financieel gezonde gemeente. Het akkoord heeft ook ruimte opengelaten voor onverwachte zaken.

De coalitie wil het vertrouwen van inwoners en ondernemers in de politiek verbeteren en gaat met hen in gesprek. Daarnaast wil zij de juiste voorwaarden scheppen, zodat mensen in de gemeente ruimte krijgen voor initiatieven, en betrokken zijn bij wat er in hun leefomgeving gebeurt.

De kandidaat-wethouders zien uit naar de komende vier jaar en hopen op een constructieve samenwerking met de gemeenteraad.

Op de foto v.l.n.r.: kandidaat-wethouders Jeffrey Keus (GBLV), Bianca Bremer (GBLV), Astrid van Eekelen (VVD), Marcel Belt (D66) en Philip van Veller (VVD)

Lees het coalitieakkoord op www.lv.nl/beleid-en-visie

Deel dit artikel op social media: