Tweede team Inter Rijswijk plaatst zich voor halve finale bekertoernooi

Inter Rijswijk Dames 2 heeft na een hele spannende vijfsetter zich weten te plaatsen voor de halve finale van de beker. Lees hieronder het wedstrijd verslag van Dames 2

We mochten het afgelopen maandag avond in de kwartfinale opnemen tegen Dosko Dames 1. Aangezien er dit seizoen niks is om voor te strijden in de competitie, is de beker het enige waarbij er iets te winnen valt 🏆 Dus de volle focus lag op dit moment op de beker!
Een paar seizoenen geleden zijn we ook al op bezoek geweest in Stolwijk en we wisten dat de uitwedstrijden daar altijd moeilijk zijn, vooral vanwege het vele publiek wat erg aanwezig is, dus gelukkig waren we hierop voorbereid, want ook dit keer waren ze weer van de partij.
De eerste set konden we Dosko goed onder druk zetten en liepen we aan het einde van de set verder uit en was de eerste set voor ons. De tweede set lieten we erg goed spel zien en alles lukte aan onze kant, met 25-15 ging ook deze set naar ons. We hoefden nog maar één set te winnen om door te gaan naar de halve finale, maar dit werd ons wel moeilijk gemaakt. Dosko kwam beter in hun spel en mede dankzij het vele publiek wat ze achter zich hadden staan werd het ons knap lastig gemaakt. Dit merkte we ook aan de scores, met 25-21 en 25-18 gingen deze sets naar Dosko.
En hoe kan het ook anders… We mochten dus wéér een 5e set gaan spelen! Gelukkig lukte het ons om met een voorsprong van 8-5 van kant te wisselen. Maar al snel begon het publiek nóg luider te worden om Dosko aan te moedigen. Mede hierdoor kwamen ze ook terug tot 11-11. Toch wisten we ons hoofd koel te houden op dit cruciale moment, met goede services, harde aanvallen en mooie blokjes lukte het ons om met 15-13 te winnen!
We mogen het in de halve finale opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd Taurus D2 – AVV Keistad D2, deze wordt aankomende donderdag gespeeld.

Ed de Jong – Photography

Deel dit artikel op social media: