Uitbreiding terrassen ook deze zomer nog mogelijk in LV

foto: Gemeente LV

Het komende terrasseizoen kunnen horecaondernemers weer gebruikmaken van de regeling voor ruimere terrassen. Dit geldt vanaf 1 april tot 1 november 2022. Horecaondernemers en sportverenigingen kunnen dit via een versnelde procedure regelen. Wethouder economie Astrid van Eekelen: “Om horecaondernemers dit voorjaar en in de zomer extra te ondersteunen mogen ze hun terrassen weer uitbreiden. Hiermee ondersteunt de gemeente ondernemers om opgelopen achterstanden vanwege de coronamaatregelen weer goed te maken. Zo kunnen bezoekers dit jaar weer extra genieten van onze gezellige terrassen en levendige centra.“

Versnelde procedure
Een horecaondernemer of sportvereniging moet een terrasverruiming aanvragen bij de gemeente. Hiernaast is schriftelijke instemming van de omwonenden van de terrasuitbreiding nodig. Ondernemers die in 2021 een terrasuitbreiding hadden worden door de gemeente benaderd. Zo worden zij zo goed mogelijk gefaciliteerd en kost de aanvraag hen minder tijd. Terrasuitbreiding in de Kerkstraat van Voorburg wordt ook weer mogelijk. Tijdens de openingstijden van de terrassen wordt de Kerkstraat afgesloten voor alle verkeer behalve voor voetgangers.

Terrassenbeleid
Met het beheersbaar worden van de coronapandemie worden de bijbehorende beperkende maatregelen steeds verder afgebouwd. De gemeente verwacht dat de noodzaak voor verruiming van terrassen daarmee ook verdwijnt en dat weer teruggevallen wordt op de oorspronkelijke afspraken voor terrassen. De gemeente gebruikt dit jaar om het bestaande terrassenbeleid te herijken.

Lees meer over de versnelde procedure.

Deel dit artikel op social media: