Forse overwinning Vredenburch dankzij hattrick Rico Deekman

Louter goed nieuws deze keer over de vier lokale Rijswijkse zaterdagvoetbal amateurteams, alle vier wonnen zaterdag hun potjes.

Te Werve, met uiteraard trainer Huib van Oostrom Soede op ‘de bok’, versloeg in een duel in de onderste krochten van de tweede klasse C in eigen huis v.v. Van Nispen uit Zilk, met 2-0, dankzij treffers van Hakan Yildrim met het hoofd en Brahim Saidi.

Twee klassen lager, in 4E, deed vooral RVC Celeritas goede zaken. Na de forse nederlaag van vorige week, 2-5 tegen Oliveo, werd nu een gemakkelijke zege, 0-5 behaald tegen fusieclub (OSC/Postalia) v.v. Haagse Hout. Voor de Rijswijkse treffers tekenden Jergo Leijendekkers (2x) en Joey Klein eveneens 2x. Appie El Arouti bepaalde eindstand op 0-5. Dankzij deze zege staat Celeritas nu zelfs aan de kop, maar het heeft wel één wedstrijd meer gespeeld dan de belangrijkste concurrenten.

Vredenburch deed goede zaken in buurgemeente Delft, waar DVC met 0-4 aan het kortste eind trok. Voor de bewoners van het Julialaantje scoorde Rico Deekman een hattrick. Erwin Kruit was goed voor het vierde Rijswijkse doelpunt. Een knappe overwinning wanneer men bedenkt dat doelman Brian Kuiper al vrij vroeg in de wedstrijd moest worden gewisseld, en een veldspeler, Jip Amiabel, zijn plaats in moest nemen.

Dezelfde score, 4-0, viel te noteren bij de derde Rijswijkse vertegenwoordiger in deze 4e klasse E, Semper Altius, dat op het kunstgras van sportpark De Verademing in het Haagse Regentessekwartier geen kind had aan gastheer REMO. Doelpuntenmakers voor de Hoekpolders waren Tekin Aytekon, Morad Chadi en Justin Wenkenbacht (2x).

Als corona geen roet in het eten gooit, wordt komende zaterdag 4 december de dorpsderby tussen Vredenbuch en Semper Altius afgewerkt. Voor Celeritas wacht zaterdag op eigen veld de zware klus tegen titelfavoriet Graaf Willem/VAC.

Deel dit artikel op social media: