Soeverein spelende Caljouw kan competitie nederlaag DKC niet voorkomen

De Rijswijkse badmintonner Mark Caljouw (26) verdient eigenlijk zijn brood in Denemarken, maar als het hem zo uitkomt neemt hij graag de racket ter hand in dienst van zijn zo geliefde Haagse DKC, de club van zijn jeugd waar hij ook op de spelerslijst staat.

Zo ook zaterdag toen Caljouw, inmiddels weer hersteld van een tijdens de French Open opgelopen blessure, in Almere tegen de gelijknamige thuisploeg, in actie kwam. Almere is dit seizoen nog ongeslagen en versloeg dan ook het team van Caljouw, zij het dat de winst van de polderbewoners moeizaam tot stand kwam. De 5-3 nederlaag van DKC lag niet aan Caljouw, die zijn partij in het mannenenkel tegen Dennis Koppen soeverein in twee sets won. Caljouw stijgt ver boven het niveau van het nationale badminton uit en iedere tegenstander uit eigen land weet dat het verslaan van de nationale kampioen niet aan de orde is.

Koppen deed het namens Almere zaterdag overigens nog wel verdienstelijk, hij nam zelfs een 5-2 voorsprong in de eerste set, maar moest uiteindelijk toch winst wel afstaan (21-14). In de tweede set maakte Caljouw korte metten met zijn tegenstander, in sneltreinvaart werd het 21-12 voor de Rijswijker. Op de huidige ranglijst in de eredivisie poule moet DKC genoegen nemen met een vijfde positie, een positie die recht geeft op een plek in de aanstonds aan te vangen kampioenspoule. De andere verenigingen uit de Haagse regio, Drop Shot, 3e en VELO uit Wateringen, 4e, hebben zich inmiddels ook gekwalificeerd voor dit toetje van de nationale badmintoncompetitie.

Deel dit artikel op social media: