Gemeenteraad Rijswijk stemt in met laatste begroting van huidig college

foto: VVD Rijswijk

De gemeenteraad van Rijswijk heeft dinsdagavond tijdens de begrotingsraad ingestemd met de begroting voor 2022. In één stemronde werd tegelijkertijd gestemd over zowel begroting, meerjarenraming en investeringsplan 2022-2025. 23 Leden stemden voor, VVD en Rijswijks Belang, goed voor 7 stemmen, stemden tegen. Wegens omstandigheden ontbrak fractievoorzitter Romy de Man van Onafhankelijk Rijswijk.

Marc Weterings van Rijswijks-Belang sprak na afloop van de stemming zijn verbazing uit dat de overige lokale Rijswijkse partijen akkoord gingen met de begroting omdat volgens hem met het instemmen door de raad, de Rijswijkse burger nu meer belasting moet gaan betalen.

Waarnemend burgemeester Bas Verkerk sprak na afloop over een “prima vergadering, met goede debatten met respect voor elkaars mening, al met al een plezierige avond. We kunnen weer geld uitgeven”, aldus Verkerk, na afloop van de stemming over de 22 ingediende moties.

De begroting in Rijswijk laat voor volgend jaar een meevaller van 3,6 miljoen euro zien. Voor de jaren 2024-2025 moet nog geld gevonden worden om de begroting sluitend te maken.

Deel dit artikel op social media: