Oud speler RVV Rijswijk en Haaglandia nu spitsentrainer ADO Den Haag vrouwen

Richard Knopper (44), geboren in Den Haag, maar met een Rijswijks voetbalverleden bij de inmiddels lang niet meer bestaande Rijswijkse verenigingen RVV Rijswijk en fusieclub Haaglandia, traint sinds kort de aanvallers van de ADO Den Haag vrouwen. En met succes, sinds hij met de speelsters aan de slag is gegaan, scoren zij aan de lopende band. Afgelopen zondag eindigde de eredivisie wedstrijd tegen de vrouwen van FC Twente nog in een doelpuntrijke achtbaan (4-4), waarmee het totaal aantal gescoorde doelpunten sinds Knopper een week geleden zijn intrede deed op het trainingscomplex in Rijswijk, nu op negen staat.

Zijn actieve voetballoopbaan bracht Knopper langs mooie clubs (jeugd van Feyenoord, hoofdmacht van Ajax) en verre en exotische streken zoals Griekenland en Indonesië. In Amsterdam werd hij zelfs ‘de nieuwe Litmanen’ genoemd. In het voorbije rampseizoen van de mannen van ADO Den Haag, waar Knopper van 2010 tot 2011 ook nog voor uitkwam, was hij korte tijd assistent-trainer van de vroegtijdig ontslagen Aleksander Rankovic. Na zijn actieve loopbaan richt hij zich helemaal op zijn Richard Knopper Football Academy met locaties in Voorburg en Den Haag (Loosduinen).

Op het voor hem vertrouwde gras van het Prinses Irene Sportpark waar hij ooit uitkwam voor Haaglandia (fusie van RVC Rijswijk en FC Kranenburg) assisteert hij nu hoofdtrainer Sjaak Polak bij de ADO Vrouwen. Op hun website laat Knopper weten uit te kijken naar het trainen bij ADO. “Ik vind het een geweldige uitdaging om hier als spitsentrainer aan de slag te gaan” zo laat hij weten.

Deel dit artikel op social media: