College tour Wim Kieft slaat niet aan in Rijswijk

Het wil maar niet lukken met de verkoop van kaarten voor de Wim Kieft College Tour, vrijdag 8 oktober in de Rijswijkse Schouwburg. Op maandagavond stond de teller, ondanks de onvoorwaardelijke promotie van zijn collega’s van VI Inside, op 250 verkochte toegangskaarten. Normaal gesproken brengt Kieft zijn theaterprogramma ‘Na de kopbal van Kieft’, in kleine zalen, maar dus niet in Rijswijk waar de grote zaal is gereserveerd. Johan Derksen dacht wel te weten waarom: “In Rijswijk hebben ze naast de grote zaal nog een kleine zaal hebben, maar dat is meer een vergaderzaal, en dus minder geschikt voor de voorstelling”. De waarheid is echter dat in de kleine zaal, die er wel degelijk is, slechts 100 bezoekers plaats kunnen nemen.

Derksen riep kijkend Nederland nogmaals op Kieft te steunen. “Wim kan het geld goed gebruiken, want hij heeft pas een nieuwe mountainbike gekocht, waarmee hij zich door zijn woonplaats Haarlem beweegt”, aldus ‘de Snor’, die eind dit jaar stopt met VI Inside. In totaal kunnen 700 bezoekers in de grote zaal, maar Kieft is de eerste om te zeggen dat hij dat aantal verkochten kaarten niet gaat halen. Hij zou al blij zijn met 500 verkochte kaarten. “Dan heeft Wim tenminste zijn vakantiegeld binnen” aldus Derksen maandagavond in het veel bekeken voetbalpraatprogramma. Kieft mag nog hoop hebben want nog tijdens de uitzending van VI Inside meldde een kijker dat hij vier toegangskaarten had gekocht.

Kieft had in het programma geen idee hoe laat zijn programma in Rijswijk begint, wij wel, om 20.00 klinkt vrijdag het fluitsignaal in de Rijswijkse Schouwburg, en voor alle duidelijke, er zijn dus nog genoeg kaartjes voorhanden.

Deel dit artikel op social media: