Afgeslankt Strandwalfestival “in alle opzichten geslaagd”

“In alle opzichten een geslaagd Strandwalfestival”. Paul Schott, secretaris van het festival blikt zondag met een tevreden gevoel terug op een geslaagd maar wegens de huidige omstandigheden afgeschaald festival. Schott: “Het was dit jaar allemaal wat minder, qua toeschouwers en ook geen markt op de Van Vredenburchweg”.

Wat betreft het aantal toeschouwers, er waren zeven blokken met elk 250 toeschouwers, samen goed voor een totaal van 1700, betalende bezoekers, de festivalgangers in de schouwburg (gratis) niet meegerekend. Bij het laatste ‘normale’ festival bedroeg het aantal bezoekers rond de 33.000. Schott: “Dit festival was corona-proof, dat wil zeggen met tafels en stoelen op gepaste afstand. Wij kregen van sommige bezoekers al te horen dat ze het een goed idee die vinden die afstand volgend jaar ook aan te houden, maar dat is niet de bedoeling van ons als organisatie”.



De reacties van het publiek waren ook dit jaar weer wisselend, maar dat had meer te maken met het (muziek)aanbod, dan met het kleinere formaat van het festival. Zeer te spreken is Schot ook over de samenwerking met de schouwburg, waar vele culturele activiteiten plaatsvonden en waar op de schouwburgvijver een serenadeboot bezoekers in verroering bracht. Schott kijkt nu al uit naar een ‘normaal’ Strandwalfestival, traditioneel in het tweede weekeinde van september, in 2022 met dan wellicht een rol weggelegd voor het dan al geopende Huis van de Stad, waar de bewoners Trias, Welzijn Rijswijk, en ook de gemeente Rijswijk een rol kunnen spelen.



“Het is tenslotte niet ons feestje, maar een feestje van de gemeente, dat wij mogen organiseren” aldus Schott. Hij is dan ook optimistisch over verlengen van de subsidie, waar binnenkort nog over wordt gesproken met de gemeente. “Waarnemend burgemeester Bas Verkerk zei bij de opening te hopen op een ouderwets festival in 2022, en ook wethouder Björn Lugthart heeft zich inmiddels optimistisch uitgelaten over een editie in 2022 met dan weer tienduizenden bezoekers en wat ons betreft zeker ook weer de festivalmarkt met de talloze kraampjes”

foto’s: Christopher A. Dominic Fotografie en Lauren Marijnissen

Deel dit artikel op social media: