Geslaagde seizoensopening bij Rijswijksche Hockey Club

Groot feest zaterdag op sportpark Elsenburg, thuishaven van de Rijswijksche Hockey Club (RHC), opgericht in 1931 en met meer dan 1100, zeer bij de vereniging betrokken leden, de grootste sportvereniging van Rijswijk. Leden, familieleden en sponsoren gaven maar al te graag gretig gehoor aan de uitnodiging van het bestuur van de 1e klasser bij zowel mannen als vrouwen, om op deze feestdag aanwezig te zijn. De aanwezigen zullen geen spijt hebben gehad van hun komst naar de Lange Kleiweg gezien de enthousiaste reacties op de muziek van DJ Ferry in de feesttent en de heerlijke hapjes en drankjes van de sponsoren.



Niet alleen was zaterdag het openingsfeest van het nieuwe hockeyseizoen 2021-2022, er was ook de officiële opening van waterveld 1, in het kader van de grote renovatie op het sportpark. De opening werd verricht door de Rijswijkse sportwethouder Björn Lugthart. Eerder die ochtend vormde zich op de hockeyaccommodatie een lange rij supporters voor het maken van een selfie met international Pien Sanders van het nationale team dat vorige maand in Tokio de Olympische titel veroverde.

Eerder deze week was er al sprake van een mijlpaal bij RHC toen het tweede waterveld, veld 4, werd vrijgegeven voor trainingen en oefenwedstrijden. Intussen is ook begonnen met de renovatie van veld 2.

foto’s: Johan Berkhout

Deel dit artikel op social media: