Kater Boef na 3,5 week herenigd met eigenaren

Het is altijd goed om naar je gevoel te luisteren, zo blijkt maar weer. Dankzij kordaat optreden van twee dames in Rijswijk en met bemiddeling van Dierenambulance Den Haag, is kater Boef uit Leidschenveen afgelopen zondag na 3,5 week herenigd met zijn eigenaren.

Een mevrouw in Rijswijk zag een kat op straat lopen en hoorde van haar buurvrouw dat de kat daar maar rondliep en steeds mee naar binnen wilde. Hij had ook wel heel veel trek in de hapjes die ze hem aanboden. De dames vertrouwden het niet. Samen wisten ze hem in een mandje te krijgen. Dierenambulance Den Haag werd gebeld en ze hebben hem zelf naar de basis van de ambulance gebracht.

Chip en Amivedi onmisbaar bij vinden eigenaar
Linette Eveleens van de dierenambulance: “We zagen een mooie, gecastreerde kater. We lazen hem uit op een chip en ja hoor: hij had een chip! Zo wisten we direct dat deze lieverd Boef heet en dat hij thuis zou horen in Leidschenveen. Hij had dus best wat kilometers afgelegd. We hebben de telefoonnummers die bij de chipregistratie stonden gebeld en voicemailberichten ingesproken.”

Collega Anita van de meldkamer liet het er niet bij zitten en bekeek op Amivedi, de site voor vermiste huisdieren, of Boef ertussen stond. En weer was het raak! Boef was opgegeven als vermist. Anita kreeg de eigenaren nu wel telefonisch te pakken en zij stapten direct in de auto.

Tranen van geluk
Wanneer de dolblije baasjes de quarantaineruimte van de dierenambulance in lopen, ligt Boef wat verscholen in een hoekje van zijn hok. Maar dan herkent hij de stemmen en daar komt hij hoor: staart in de lucht en kopjes geven. De tranen vloeien van blijdschap.

Hoe Boef in Rijswijk is beland zullen we nooit weten, maar hij is gelukkig weer veilig thuis na zijn avontuur. Hij eet goed en slaapt veel. Het gaat goed met hem.

Meer dan 80 procent niet gechipt
Nog steeds is meer dan 80 procent van de katten niet gechipt of is de chip niet goed geregistreerd. Dit verhaal laat maar weer zien hoe belangrijk het is om je kat te chippen en om een vermissing altijd op te geven bij Amivedi.

Deel dit artikel op social media: