Editie 2021 Delft Chamber Music Festival zeer geslaagd

Het Delft Chamber Music Festival 2021, dat het thema ‘Brave new world’ droeg, bevatte 38 concerten die op één na uitverkocht waren. Er zijn op verschillende locaties in Delft ruim 3500 bezoekers aanwezig geweest.

Dankzij diverse maatregelen zoals het verplicht anderhalve meter afstand houden, het luchten van de concertzaal tussen de concerten door en het dagelijks testen door musici en team kon het Delft Chamber Music Festival (DCMF) doorgang vinden. De concerten duurden ongeveer een uur en werden vanwege de beperkte capaciteit herhaald. Enkele grote publiekstrekkers zoals het Marktconcert en de Stoelendansconcerten in Midden-Delfland konden dit jaar niet worden georganiseerd. Toch bereikte het festival mede dankzij de livestreams zo’n 4500 luisteraars.

Lintje Liza Ferschtman
Zaterdag 24 juli ontving Liza Ferschtman uit handen van burgemeester Marja van Bijsterveldt een Koninklijke onderscheiding. De burgemeester roemde haar voor haar vioolspel, de creatieve opzet van het festival en de betekenis van het festival voor de stad Delft. Door musici en publiek steeds op verrassende wijze bijelkaar te brengen, bouwde zij aan de sterke reputatie en zette daarmee het spraakmakende festival ook buiten Delft op de kaart. Ferschtman is onderscheiden als Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Start Nino Gvetadze
De kersverse artistiek leider Nino Gvetadze startte op maandag 26 juli met het Young Masters Festival Lab: een masterclassprogramma van twee dagen voor jonge musici dat uitmondde in het Young Masters Concert in De Oude Bibliotheek. Tijdens dit tweede deel van het festival vonden twee wereldpremières plaats: Solo with Skype van Eka Chabashvili en Taschenlampe im Dunkeln van de compositieopdracht die de Georgische componist Alexandre Kordzaia (1994) van het festival kreeg. In dit werk verkent hij de wisselwerking tussen elektronica en kamermuziek. Beide stukken werden zeer goed ontvangen door het publiek.

Het festival vindt volgend jaar plaats van 28 juli t/m 7 augustus 2022.

Kijk ook op: www.delftmusicfestival.nl

Deel dit artikel op social media: