Wethouder Bentvelzen woensdag op wijkschouw in incidentrijk Cromvliet

Het is de laatste tijd goed hommeles in Park Cromvliet. Inwoners van deze wijk klagen op social media steen en been over overlast in de nacht, maar ook in de late avonduren. Er komen klachten binnen over het gebruik van lachgas, groepsvorming, wildplassen, schreeuwen en vernielingen bij de Nicolaas Beetsschool en er wordt gevraagd om meer en betere verlichting en cameratoezicht.

Ook de fractie van de VVD in de Rijswijkse gemeenteraad is het niet ontgaan dat recentelijk meerdere incidenten in het park hebben plaatsgevonden, reden voor de liberalen om hierover raadsvragen te stellen. Zo wijst Menno Ezinga namens zijn fractie het Rijswijkse college op het incident van afgelopen weekeinde waarbij tieners werden lastig gevallen door een andere groep tieners, met als gevolg twee aanhoudingen en een uitgebreid onderzoek door de politie.

Park Cromvliet is een open park is met meerdere in- en uitgangen. Tijdens de nachtelijke uren heeft iedereen toegang tot het park. De lokale VVD wil onder meer van burgemeester en wethouders weten op welke manier de gemeente gaat bijdragen aan het verbeteren van de veiligheid in het park. Volgens de VVD is toezicht in het park niet alleen overdag of tijdens het avond nodig, maar juist ook later op de avond, of begin van de nacht.

De wijkbewoners hebben aanstaande woensdag de gelegenheid hun zorgen omtrent de situatie in Cromvliet kenbaar te maken aan Larissa Bentvelzen (foto), als wijkwethouder ‘de oren en ogen’ van de wijk. Dan gaat ze namelijk op wijkschouw in de wijk en sommige bewoners hebben op social media al aangekondigd een hartig woordje te willen spreken met de wethouder over de hun inziens onhoudbare situatie in hun wijk.

Deel dit artikel op social media: