Rijswijk gaat optreden tegen foutgeparkeerde deelscooters

Een unieke gebeurtenis voltrok zich afgelopen dinsdag tijdens het Kaderdebat van de Rijswijkse gemeenteraad. Twee politieke tegenpolen vonden elkaar in een motie met betrekking tot één van de grootste ergernissen van de Rijswijkse bevolking op dit moment: het klakkeloos ergens parkeren van een deelscooter. Dit groene voertuig, Felyx, is inmiddels een vertrouwd beeld in het Rijswijkse verkeer en bracht Marc Weterings van Rijswijks Belang en Constantijn Dolmans (foto) van D66 voor één keer bij elkaar voor een, aangenomen, motie met betrekking tot handhaving van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Dolmans: “Ik ben het vaak niet eens met de ideeën van Marc Weterings, maar ik sta wel achter deze motie” 

Explosief
Volgens de twee indieners van de motie is er momenteel sprake van een explosieve stijging van klachten door Rijswijkers met betrekking tot de deelscooters. Weterings klaagt vooral over deelscooters die schaamteloos op plaatsen worden neergezet, onder andere op zebra- en voetgangerspaden, waar ze absoluut niet thuishoren. “Dat is in strijd met de Rijswijkse AVP”, zo liet hij dinsdag tijdens het Kaderdebat weten. “En het is ook zeer hinderlijk voor mindervaliden en invalide mensen, maar er is geen ontheffing van de APV verleend aan de verhuurder van de deelscooters”.

Weterings
Weterings is van mening dat de gemeente wat betreft het gebruik van de scooters, tot op heden een gedoog beleid voert. Weterings: “De gemeente verzoekt de melder van foutief geparkeerde scooters contact op te nemen met de aanbieders. Met een beetje geluk worden ze dan binnen een paar uur weggehaald”. Meten met twee maten vindt Weterings: “Ieder ander willekeurig persoon die zijn of haar voertuig onbeheerd achterlaat op een plek waar dat niet is toegestaan, krijgt een bekeuring of wordt het voertuig weggesleept”

De motie roept dan ook op om per omgaande fout geparkeerde deelscooters net zo te gaan behandelen als ieder ander voertuig waarbij sprake is van een overtreding, bekeuren en/of wegslepen bij een overtreding.

Deel dit artikel op social media: