Onderzoek naar mogelijke renovatie Marimbahal en Van Zweedenzaal

Google Maps

Het is nog onduidelijk wat er met de twee oude Rijswijkse sporthallen, de Van Zweedenzaal en de Marimbahal, gaat gebeuren. Als het aan sportwethouder Björn Lugthart ligt mag de slopershamer zeker aan de slag bij de Van Zweedenzaal, maar niet alle lokale politieke partijen delen die mening.

Zo herinnerde Marc Weterings van Rijswijks Belang de wethouder dinsdag tijdens de raadsvergadering fijntjes aan de op 6 oktober 2020 aangenomen motie waarin wordt verzocht de mogelijkheden te onderzoeken de uit 1978 daterende Van Zweedenzaal te renoveren zodat het bewegingsonderwijs daar gewoon kan blijven plaatsvinden.

Een andere lokale politieke partij, Beter voor Rijswijk, liet tijdens het afgelopen Kaderdebat weten zich vooralsnog te verzetten tegen sloop van de Marimbahal, “juist nu daar weer een fatsoenlijke busverbinding is”, aldus fractievoorzitter Ger Kruger. Hij wilde van de wethouder weten wat een eenvoudige renovatie van de Marimbahal, uit 1970, gaat kosten. Mocht sloop onvermijdelijk zijn, dan pas kan, wat betreft Beter voor Rijswijk, gekeken worden naar alternatieve mogelijkheden zoals een opblaas- of ballonhal. Kruger refereerde aan zo’n hal, destijds geplaatst op Ypenburg. “Maar we hebben, hier, na de proefballonnetjes van enkele jaren geleden, niets meer over vernomen” aldus de woordvoerder van Beter voor Rijswijk tijdens het debat.

Ook Wij.Rijswijk en GroenLinks Rijswijk deelden hun zorgen over het faciliteren voor binnenruimte voor zaalsporten als de twee oude sporthallen inderdaad tegen de vlakte gaan. Een motie daaromtrent werd door beide partijen ingetrokken omdat Lugthart akkoord ging met het instellen van een onderzoek naar mogelijkheden van renovatie van zowel Marimbahal als Van Zweedenzaal. Uiterlijk eind 2021 moet het resultaat van het onderzoek bekend zijn.

Door: Peter Petit

Deel dit artikel op social media: