Beter voor Rijswijk kiest Larissa Bentvelzen als nieuwe lijsttrekker

Ed Braam (rechts) en Larissa Bentvelzen (Beter voor Rijswijk).

Larissa Bentvelzen, wethouder Sociaal Domein, Jeugd, Participatie en Dierenwelzijn, is woensdag tijdens een bijzondere ledenbijeenkomst van haar partij Beter voor Rijswijk gekozen als lijstrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Met haar 31 jaar is Bentvelzen de jongste wethouder in het huidige college van burgemeester en wethouders in Rijswijk.

Bentvelzen maakt sinds de oprichting, acht jaar geleden, deel uit van de lokale partij. Voordat Bentvelzen de politiek instapte, studeerde ze Sociaal Juridische Dienstverlening bij de hogeschool In Holland en was ze ruim tien jaar werkzaam in de hulpverlening. De nieuwe lijsttrekker is de opvolger van Ed Braam, oprichter van Beter voor Rijswijk, volgens fractievoorzitter Ger Kruger de grootste politieke partij in Rijswijk.

De ruim 40 aanwezigen tijdens de ledenbijeenkomst bij tennisvereniging Te Werve, stemden woensdag unaniem in met de benoeming van Bentvelzen. Ed Braam, oprichter van de partij, was de eerste om Bentvelzen met haar benoeming te feliciteren. Braam: “Larissa heeft bewezen een goede BvR wethouder te zijn. Met haar ervaring is zij de aangewezen vrouw om de partij volgend jaar naar een hoger niveau te brengen”.

Constantijn Dolmans, fractievoorzitter van D66 Rijswijk die bij de verkiezingen van volgend jaar als lijsttrekker ook door een vrouw wordt opgevolgd, Elze Woudstra, reageerde onmiddellijk met: “Vrouwen in opmars in Rijswijk, gefeliciteerd”.

Deel dit artikel op social media: