Rijswijk gaat ‘verborgen parel’ BB Museum nu echt op de kaart zetten

De gemeenteraad van Rijswijk nam tijdens het kaderdebat van dinsdag een ruim gedragen motie aan, waarin het college wordt verzocht het Museum Bescherming Bevolking (MBB) op de kaart te gaan zetten. Volgens de ondertekenaars van de motie past behoud van dit museum, binnen de stadspromotie van de gemeente. In de motie wordt het college van B&W gevraagd om in samenspraak met de locatiemanager een meerjarenbeleidsplan, inclusief onderhoudsplan, voor zowel ondergrondse bunker als afluisterstation, op te stellen. Want in deze ‘verborgen Rijswijkse parel’, is wel sprake van achterstallig onderhoud.

Educatief
Volgens de indieners van de motie heeft Rijswijk een uniek en educatief bunkercomplex binnen de grenzen, niet alleen van Rijswijks-, maar ook van nationaal belang vanwege cultuurhistorische-, architectuurhistorische- en bouwhistorische waarde. Een tevens op te stellen financiële paragraaf moet de gemeente inzicht geven van benodigde kosten en verwachte opbrengsten. In de motie wordt het college opgeroepen scholen pro-actief te gaan benaderen om kinderen leerstof en geschiedenis met betrekking tot Wereldoorlog II bij te brengen.

Overvoorde
Volgens fractievoorzitter Marc Weterings die zich in het bijzonder heeft ingezet voor behoud van wat hij ‘de slapende reus’ noemt, staat ook de eigenaar van de nabijgelegen brasserie Bijna Thuis te popelen om met het museum samen te werken bij het ontvangen van bezoekers van het museum in zijn pand op landgoed Overvoorde.

Deel dit artikel op social media: