Wie wil kinderrechtenambassadeur worden?

Programmacoördinator Mike is de nieuwe kinderrechtencoach voor de Gemeente Rijswijk. Dit houdt in dat hij de kinderrechtenambassadeurs (KRA) gedurende het komende schooljaar gaat begeleiden tijdens hun traject.
Als KRA kom je negen keer per schooljaar bij elkaar op het gemeentehuis om te vergaderen over diverse (politieke) onderwerpen.

Enkele voorbeelden van onderwerpen zijn:

  • Kinderrechten
  • Verkiezingen 2022
  • Verkeer/veiligheid
  • Dierenwelzijn
  • Armoede
    De meningen en oplossingen die zij als KRA vormen, over de betreffende onderwerpen, worden besproken met de wethouders en raadsleden. Ook vindt er een moment plaats waarop er een vragenuurtje gehouden wordt waarbij alle KRA vragen kunnen stellen en hun ideeën kunnen presenteren aan de wethouders en raadsleden van Gemeente Rijswijk.

    In hun rol als KRA vertegenwoordigen zij alle kinderen van Rijswijk. Bij diverse persmomenten zullen zij aanwezig zijn, naast de wethouder, om bijvoorbeeld een lintje door te knippen.

    De KRA zullen vanaf september 2021 gaan starten in hun functie, en zullen deze functie vervullen tot december 2022. Vandaar dat we op dit moment op zoek zijn naar kinderen die in groep 6 zitten van een Rijswijkse basisschool.
    Voldoet jouw kind aan de eigenschappen die in de onderstaande visual beschreven staan dan nodig ik ze graag uit om zich aan te melden als kinderrechtenambassadeur.

    Geef aan jouw juf of meester door dat je interesse hebt en wie weet word jij uitgekozen om jouw school te vertegenwoordigen bij de KRA. Uiteraard moeten de ouders akkoord zijn met deelname van hun kind als KRA.
    Heb je nog vragen? Dan kun je mailen naar m.vanderkraan@haaglandenbeweegt.nl
Deel dit artikel op social media: