Restaurant in Nieuwe Veenmolen aan IJsclubweg

foto: Simone van Krugten

Op een van de vele tochtjes van Simone van Krugten kwam zij de ietwat verscholen Nieuwe Veenmolen tegen aan de IJsclubweg op de grens van Den Haag en Voorburg.

Wikipedia zegt over deze molen onder meer: “Nieuwe Veenmolen of Boschmolen is een poldermolen van het type grondzeiler in Den Haag, Bezuidenhout. De molen uit 1654 ligt naast de spoorlijn Den Haag – Leiden en bemaalde oorspronkelijk de Veen- en Binckhorstpolder samen met de oudere molen De Vlieger in Voorburg. De molen die oorspronkelijk als binnenkruier is gebouwd, is uitgerust met een ijzeren scheprad.”

De wieken doen nog steeds dienst. De inrichting van de molen is anders. Er is nu een restaurant gevestigd die gerund wordt door Christian en Margot van der Linden.

Zij vertellen: ”Sinds onze jeugd zijn wij werkzaam in de horeca. Wij hebben het vak geleerd in de toprestaurants van Nederland. In 2000 startten wij ons eigen restaurant Christian. Eerst in Leidschendam en later in Den Haag. Recentelijk hebben wij ons restaurant in Den Haag, na 14 succesvolle jaren, verkocht. Vervolgens zijn wij op zoek gegaan naar een nieuwe locatie, waar zowel wonen als werken gecombineerd konden worden. We zijn wederom neergestreken in Den Haag, in de buurt van ons vorige restaurant Christian. Een unieke kans die wij met beide handen aangrijpen. We gaan er weer, met behulp van u, een succes van maken. Wij hopen u snel te mogen ontmoeten in ons bijzondere restaurant: Restaurant Christian in de Nieuwe Veenmolen. Graag tot ziens in de Molen.
Christian en Margot van der Linden”

Voor meer informatie: https://nieuweveenmolen.nl/

Deel dit artikel op social media: